Blic recenzija: Halt and Catch Fire bolji u drugoj sezoni – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Halt and Catch Fire bolji u drugoj sezoni

Blic recenzija: Halt and Catch Fire bolji u drugoj sezoni

Prošle godine nismo obraćali previše pozornosti na AMC-jevu (jedva) povijesnu dramu, Halt and Catch Fire. U tjednima prije premijere traileri su izgledali u redu, jednu od glavnih uloga imao je omiljeni nam pie-maker, tema je bila intrigantna, a i sama mreža je još uvijek imala (a i imat će uvijek) određenu dozu pedigrea zbog Breaking Bada i Mad Mena. Nakon pogledanih prvih par epizoda kolektivno smo slegnuli ramenima i odustali. Još jedna u nizu samo prosječnih AMC-jevih serija. Očajnu gledanost pratile su i mlake reakcije kritike, no mreža je ipak odlučila obnoviti seriju za drugu sezonu.

Serija u 140 znakova: Povijesna drama o prvim osobnim računalima ranih i srednjih osamdesetih godina prošlog stoljeća. Izmišljena priča o kompaniji u Teksasu i  troje ljudi s različitim ulogama u stvaranju računalne povijesti.

Gledati ako ste voljeli: Tematski možda najsličnije Silicon Valleyju. Dok se HBO-ova serija sjajno snalazi na potpuno drugom kraju žanrovskog spektra, u potpuno drugom vremenskom periodu, Halt and Catch Fire ima više poveznica s Mad Menom, Americansima ili Rubiconom nego odličnom komedijom na HBO-u.

Sami ste rekli da ste odustali u prvoj sezoni. Od kuda sad ovo? Pred kraj prve sezone serija je imala dvije epizode koje su nagovještavale potencijal koji se polako počeo otkrivati. Halt and Catch Fire je u drugoj sezoni usmjereniji, organiziraniji i jednostavno bolji. Priča je ovaj put čvrsto fokusirana, izvedbe glumaca koje su izvlačile prvu sezonu sada su samo popratna pojava zategnutijoj priči. Wired je naziva jednom od najboljih serija trenutno na televiziji, što je pretjerivanje, ali svejedno ima dobrih točaka ovdje.

Znači, serija u kojoj je Lee Pace pustio malo struje kroz sebe i u takvoj predigri pitao glavnu junakinju “Am I turning you on?”, nakon čega je ona doživjela orgazam, je sada dobra serija? Pa… da. Zaboravit ćemo da se to dogodilo, bilo je davno.

Tko to uopće radi? Christopher Cantwell i Christopher Rogers. Dva anonimusa koji nemaju čak ni svoje stranice na Wikipediji. No, u scenarističkoj sobi između ostalih sjede i Zack Whedon (brat poznatijeg Jossa) i Jason Cahill (The Sopranos i Fringe).

Ljetna je suša, priča se da je novi True Detective bezveze, tako da je možda idealno vrijeme za catchupati Halt and Catch Fire. Serija obiluje zanimljivim likova (Toby Huss je fantastičan kao John Bosworth), kraćim (za kabelske pojmove) 40-42-minutnim epizodama kojih nema puno, odlično tempirane radnje i uvjerljivim prikazom perioda i teme. Druga sezona je postavila ljestvicu malo više, pa iako je to daleko od Mad Mena, Breaking Bada, pa čak i Rubicona, idovoljno je ovdje zanimljivih ideja da vas svaki ljetni ponedjeljak prikova za televizor.

7.5 10 1
7.5

Žanr: Povijesna drama

Autor: Christopher Cantwell i Christopher Rogers

Mreža: AMC

Glume: Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, Kerry Bishe

Datum premijere: 1. lipanj 2014.

Prva sezona i tri epizode druge sezone pogledane su za recenziju

Komentari (1)
  • s užitkom sam odgledala prvu, kao sad i drugu. sve najbolje. jednostavno mi paše :), toliko da grešeke ni ne primjećujem, niti tražim, HAHA.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861