V 1×07: John May – serijala.com
Trenutno čitaš
V 1×07: John May

V 1×07: John May

Nova epizoda donosi zrno poboljšanja, istina polako izlazi na vidjelo, no i dalje radnja napreduje prilično sporo, tako da zasada još nema konkretnih zbivanja. Po pitanju gledanosti V se srozao, ovu epizodu je počelo gledati 6.23 milijuna amerikanaca, a do pola epizode brojka se spustila na 5.51 – otprilike podjednaka gledanost prošlotjedne epizode FlashForwarda.

Nema sumnje, nastavi li V ovako ljudi će definitivno odustajati polako od serije. Ni u ovoj epizodi se gotovo nije dogodilo ništa konkretno. Karakteri i dalje poprilično nezanimljivi, kod Ane i dalje ostaje sve na riječima, eto, zgodna stvar je što je Ryanova supruga otkrila da nešto nije uredu, otkriveni su pojedini detalji o Johnu Mayu, iritantni sin FBI-ove agentice se vratio kući, ponešto istine je izašlo na vidjelo. I da, umro je Georgie Sutton.

Trebali bi malo poraditi na dijalozima i scenariju. U nekim situacijama gotovo unaprijed znate što će tko kome reći, uglavnom klasika. Recimo, situacija kada četveročlana ekipa otpora krene u kuću gdje je nekoć živio John May. Naiđu na klinca, odmah se vidi da je njegova cura Posjetitelj. Istina, posebno je to naglašeno fokusiranjem kamere na nju, ali već možete predivdjeti što će se sljedeće dogoditi, slijedi kratak razgovor s njom, oktriju da je Posjetitelj, ubiju je i idemo dalje. Predvidivo da predvidljivije ne može, bez trunke iznenađenja. A da ne spominjem glumu.

Posebno su zanimljivili, ili možda bolje rečeno, smiješni, bili uređaji za komunikaciju. Nekakve male kuglice veličine pikule, stavite je u šaku i možete pričati sa ekipom na brodu. Smiješno. S druge strane, prilično simpatične su bile bube za mučenje korištene na brodu Posjetitelja na Georgieu. A prikazan je i po prvi puta famozni John May, prvi Posjetitelj koji se okrenuo protiv svoje vrste, te koji je osnovao Petu kolonu. Ona i dalje živi, dok je pak John May mrtav. Ubio ga je Ryan, mora se priznati, ovo je bilo pomalo iznenađujuće saznanje.

Dakle, ni sedma epizoda ne odskače od ostalih, i dalje u istom stilu, čekamo konkretnije pomake u radnji, nadamo se da će biti manje klišeja, te više zanimljivijih karaktera. Sa ovakvim završetkom ove epizode, čini se kako bi moglo biti ponešto uzbuđenja uskoro, no, sve ovisi kako će to biti realizirano.

punapunapolapraznaprazna

4 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861