Ništa od Terre Nove na Comic-Conu – serijala.com
Trenutno čitaš
Ništa od Terre Nove na Comic-Conu

Ništa od Terre Nove na Comic-Conu

Jedna od najiščekivanijih novih SF serija, Terra Nova, povlači se sa ovogodišnjeg Comic-Cona koji počinje krajem sljedećeg tjedna. Tako je otkrivanje novih detalja odgođeno do daljnjega. Kao glavni razlog povlačenja, producenti navode da nemaju previše toga za otkriti jer snimanje počinje tek u rujnu, a i ne bi htjeli pretjerati s davanjem previše informacija prerano, što bi moglo pokvariti iznenađenje gledateljima. Ili kako je to originalno rečeno, da ne pokvare “wow” efekt.

Od ovog odustajanja s Comic-Cona, što se tiče ostalih serija, najviše će profitirati The Event i Spartacus. Producenti potonje serije će imati svoj nastup baš u isto vrijeme kada su to trebali raditi producenti Terra Nove, pa su tako veće šanse da ih više ljudi gleda (i sluša), a The Event je time postao jedna od serija čiji se detalji na Comic-Conu s najvećim nestrpljenjem iščekuju.

Zanimljivo je pitanje koje se nameće – zašto su čekali u zadnji čas s odgodom? Ako su znali (a jesu) da neće imati previše toga za prikazati na Comic-Conu, zašto su onda isprva ipak hteli nastupati? Za odgovor možete uzeti ono što je izvršni producent serije David Fury rekao o ovom povlačenju:

Tijekom sezone, bit će puno iznenađenja i razotkrivanja. Ukoliko već sada otkrijemo najzanimljvije detalje, bojimo se da bi mogli pokvariti iznenađenje gledateljima. Scenarij je dobro prihvaćen, a sve je još u pripremnoj fazi. To je ogroman poduhvat, ne želimo prerano previše toga otkriti. Što se serije tiče, bit će dosad neviđenih dinosaura koji su puno toga naučili od dana u Jurrasic Parku.

Što se Comic-Cona tiče, nema veze, ionako će hrpa ostalih popularnih serija popuniti raspored, tako da odustajanje jedne serije, pa makar bila to i Terra Nova, neće previše značiti. Prva sezona će imati 13 epizoda, poznato je da će Jason O’Mara tumačiti jednu od glavnih uloga, a što se lokacije snimanja tiče, pričalo se da će to biti Australija, premda u FOX-u razmišljaju da to budu Havaji.

Još zrno informacija otkrio je Brannon Braga (24) rekavši da u tom novom predivnom svijetu koji će biti predstavljen u seriji neće biti samo dosad neviđenih dinosaura, nego čitav ekosustav, hrpe efekata i pustolovina, ali naglašava da su ipak u prvom planu likovi, odnosno, ljudi. A grijeh bi bio zaključiti ovu vijest bez da spomenemo Spielberga koji je sve ovo osmislio, no čini se da mu je Falling Skies, kako stvari trenutno stoje, ipak primarni projekt, jer za dotičnu seriju ne samo da se zna radnja i glavna glumačka postava, nego je nedavno objavljena i hrpa slika.

Međutim, unatoč toliko puno više informacija, Falling Skies će vjerojatno krenuti kasnije s emitiranjem (TNT je objavio da će to biti negdje tijekom 2011.), dok je FOX odlučio da Terra Nova s emitiranjem kreće u midseasonu, što znači početkom sljedeće godine, najranije u siječnju, najkasnije na proljeće.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861