Terra Nova otkazana, ali možda ipak ne odlazi u povijest – serijala.com
Trenutno čitaš
Terra Nova otkazana, ali možda ipak ne odlazi u povijest

Terra Nova otkazana, ali možda ipak ne odlazi u povijest

Iako je bila dosad prosječno najgledanija Foxova nova dramska serija, mreža je odlučila otkazati Terra Novu. Zapravo, točnije rečeno, Fox je odlučio da neće naručiti drugu sezonu, a studio 20th Century Fox, koji producira seriju, u narednim tjednima pokušat će seriji naći novi dom. Doduše, “prosječno najgledanija Foxova nova dramska serija” je dosta varljiv opis, jer druge dvije su Alcatraz i The Finder, koji su već nakon 6-7 smatani promašajima.

Upravo loši rezultati spomenutih serija smatrali su se dobrim argumentima u prilog obnovi Terra Nove, no Foxov čelnik Kevin Reilly u siječnju je izrazio nezadovoljstvo “kreativom” serije, dodavši da je Terra Nova u svojih 13 epizoda donijela profit i studiju i mreži. Usprkos solidnom startu u sezonu, gledanost je u narednim epizodama postepeno i sigurno padala. Navodno se radilo o najskupljem ovogodišnjem pilotu, ili barem najskupljem uz Pan Am.

Pretpostavlja se da će 20th Century pokušati prodati seriju nekoj od kabelskih mreža, no naša je pretpostavka da su šanse za takvo što male. Glavni motiv navodno su dobri rezultati na internacionalnom tržištu. U SAD-u, Terra Nova debitirala je uz rating 3.0, koji se do finala spustio na 2.2 — uz prosječni rating od 2.5. Showrunner serije bio je Brannon Braga, kojem je ovo treća serija u nizu otkazana nakon prve sezone — prethodno je vodio Threshold i FlashForward, a prije toga pokopao je televizijski dio Star Trek franšize te radio na posljednjim dvjema sezonama Foxovog 24.

Naravno, ovo će osokoliti obožavatelje drugih Foxovih serija kojima prijeti otkazivanje — pri tome na prvom mjestu mislimo na Fringe, ali i Alcatraz te The Finder. No, o tome više u našoj friškoj analizi gledanosti i prognozama otkazivanja aktualnih serija.

9 komentara
  • Neka maknu Bragu i zaposle sposobne scenariste imali bi hit seriju za neku kabelsku televiziju.

  • Meni je serija bila daleko bolja od Alcatraza, prema kraju je zbilja bila i zanimljiva i žao mi je što je ovako ispalo. Ali ako to znači da Fringe ima veće šanse neka bude :D

    Iako, moram primjetiti da je FOX opasno krenuo prema SF-u. Terra otkazana, Alcatraz i Fringe su opasno na rubu, među pilotima ništa s SF prizvukom kod njih :( nadam se da to ne znači da u potpunosti odustaju od žanra :(

    • Danas je ko sa igrama, bitno im je da to grafički ispoliraju koliko mogu, a priča i ostalo su manje bitni. Sramota.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861