Fringe, House i Terra Nova – Fox još nije odlučio o njihovim sudbinama, ali… – serijala.com
Trenutno čitaš
Fringe, House i Terra Nova – Fox još nije odlučio o njihovim sudbinama, ali…

Fringe, House i Terra Nova – Fox još nije odlučio o njihovim sudbinama, ali…

Foxov predsjednik zabavnog programa Kevin Reilly izašao je pred kritičare jučer u sklopu njihovog press panela na TCA turneji, no nije ponudio odgovore na aktualna pitanja koja zanimaju mnoge – hoće li nove sezone dobiti Fringe, House i Terra Nova?

Iako, njegovi odgovori dali su naslutiti da Fox sigurno neće obnoviti sve tri serije, možda čak nijednu, a najmanje šanse za nastavak ima ona s najvatrenijom, ali i najmanjom publikom – Fringe. Lažno ili potpuno iskren, Reilly je kazao kako dijeli strast fanova prema seriji, da je pojačala njihove rezultate petkom, ali – ono najvažnije – Fox na Fringeu gubi mnogo novca. Zaključak, vjerujemo, možete izvesti sami. Obnova je moguća samo ukoliko studio Warner Bros. Television bude zbilja, zbilja želio nastaviti seriju te ponudio Foxu Chuckovski dobar deal. Dajući materijal za slijepi optimizan milijunima iracionalnih fanova, J.J. Abrams – koji je ranije bio prisutan najavljujući Alcatraz – rekao je da se nada nastavku Fringea, “ako ne na Foxu, možda negdje drugdje.” Kratko komentirajući sudbinu serije za TVLine.com, showrunneri Fringea, Jeff Pinker i J.H. Wyman, rekli su da imaju plan za završetak serije, te da “finale sezone može funkcionirati kao finale serije.”

Iako je, priznaje Reilly, Houseova sudbina trebala biti odlučena do kraja godine, još uvijek nisu održali konkretan sastanak. No, ako će to zbilja biti posljednja sezona, serija će dobiti prikladan završetak. Upitan može li se House nastaviti na NBC-u (čiji produkcijski studio proizvodi seriju), odgovorio je “Može, ali to je njihova stvar.” Što se mogućnosti stvaranja spin-offa tiče, odgovorio je da je ta prilika došla i prošla, a Fox nije toliko očajan da mora na ovaj ili onaj način održavati serije na životu. U međuvremenu, NBC-jevi čelnici počeli su nekontrolirano štucati.

Govoreći o Terra Novoj, rekao je: “Čak i da je ovo posljednje što smo snimili, mi smo zaradili novac na seriji, produkcijski studio zaradio je novac na seriji, ljudi su je gledali.” Naravno, da su stvari tako jednostavne i pozitivne, serija bi već bila obnovljena. I ta je odluka već trebala biti donesena, jer bi rad na seriji već trebao početi unutar mjesec dana, kako bi bila spremna za jesen. “Serija je patila s kreativne strane. Svidjela mi se glumačka postava, svidjele su mi se neke epizode i neke ideje, ali kreativno, bila je problematična,” govori Reilly. Tako je to kad Brannonu Bragi date da vam vodi seriju.

Na kraju, i sam Reilly priznao je da nemaju puno rupa za popuniti te ih čekaju teške odluke, koje bi trebali donijeti prije nego uopće vide finalno stanje novih projekata i pilota. Izgledno je, međutim, da neće sve tri serije dobiti novu sezonu… Samo, tko je najslabija karika?

17 komentara
 • Houseu je stvarno vrijeme da ode. Ova sezona je dozlaboga dosadna, negledljiva i blijeda sjena onoga što je House bio u prvih 5 sezona.
  Fringe će mi strašno nedostajati ako ga ne obnove, a kako je sve u novcima izgledno je da neće dobiti 5. sezonu.

 • Ja se čudim što uopće još kao premišljaju za Fringe… iako se ne bih bunio da obnove. Ali nije mi nekako više napeta kao nekada. I pauze ove ubijaju gledanje. STOP! xD

 • Save Fringe! Terra Nova će sigurno dobiti još jednu sezonu, previše.. pa svega je uloženo da bi ju srezali nakon samo jedne sezone.. House je jedna od onih serija koja je jednostavno ostala predugo tak da mi je svejedno, one way or the other…

  • Upravo zato jer je previše toga uloženo u prvu sezonu Terra Nove, a rezultati su bili slabi, sumnjam da će dobit 2. sezonu :)

 • Fringe je super i sve, ali mislim da je red da zavrse vise. 4 sezone za dramsku seriju je taman, i nikad mi nije bio jasan americki fazon forsiranja serija do syndicationa, ili razvlacenja serija.

 • Promeniti showrunnera za Terra Novu, pojačati je sa nekim scenaristima, i dati joj još jednu sezona da se proba izvući iz blata. Ove druge dve serije treba da se časno povuku, pogotovo House, inače će postati Desperate Housewives po kvalitetu koliko ga razvlače…

 • HOUSE MD je prozivia svoje najbolje sezone, kvaliteta je u znacajnom padu, a ni gledanost mu nije sjajna, vjerovatno zadnja sezona za doktora

  Fringe je jos uvijek dobra serija za pogledat, steta sta mu je gledanost tako niska, a znamo da FOX to nece trpit i zato i za njih vjerovtno zadnja sezona

  Terra Nova ce 100% dobit drugu sezonu, kazu da im se financijski isplatila, a bez nje nemaju puno toga u programu

  • Naprotiv, Fox ima prebukiran raspored. Nemaju oni velikih problema da bi morali obnavljati osrednje serije. Nemaju toliko serija, ali emitiraju primetime program iza 22 sata, a imaju dosta sporta i realityja. I tek im sad kreću tri nove serije. Ne velim da će sigurno otkazati, ali ako neće Terra Novu maknut, što će?

   • Da,da
    Terra Nova ima duplo vise gledatelja od ovih dviju serije skupa,zarađuju vise para nego ove dvije skupa
    House i Fringe treba odma ukinuti i staviti Terra Nova Season 2!

     • Pa znas ti engleski?
      idi malo po netu pa si citaj
      ovaj glavni Mike Railey
      iz foxa stalno govori da mu je Terra Nova najbolja serije do sad da zarađuje i prepuno,da ga svi obožavaju a da fringe gubi novce..

     • Terra Nova ima losiju gledanost od Housea (kamoli bolju od Housea i Fringea zajedno, x2), “Mike Railey” nije na Foxu, niti je Kevin Reilly rekao da “zarađuje i prepuno, da ga svi obožavaju.” (što god to značilo) Doduše, je rekao da je serija kreativno problematična.

      Ali slažem se da TN ima najveće šanse u tom trokutu da dobije novu sezonu.

 • House je uzasno los u usporedbi s onim sto je bio u pocetku, al je svejedno bolji od ove dvije

 • Terra Nova je najbolja serija od svih troje skupa,stvarno je super prica, i na kraju nista se nista nije zavrsilo,jos terbamo saznati sto se događa u divljini, odkud brod iz 18 st.
  Glumci su predobri
  Obozavam dinosaure i đunglu
  na Prekrasnom su mjestu sa prekrasnim bojama.
  Ja bi ukinuo i House i Fringe a ostavio Terra Novu
  Terra Nova erba dobiti 2 sezonu.
  A ovi su vec u 5. sezoni i ns ne valjaju vise
  to je moje misljenje

 • Terra Nova je simpatična. Nisu pretenciozni (sama serija, ne govorim o najavama), već su priče jednostavne, pomalo nevine, baš ono što je falilo još od 90tih kad se krenulo sa pretjerivanjem. Uz malo bolju režiju i popunjavanja par rupa u priči serija bi bila vrhunska, bar za mene

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861