Prognoze otkazivanja: Kako stoje vaši favoriti? – serijala.com
Trenutno čitaš
Prognoze otkazivanja: Kako stoje vaši favoriti?

Prognoze otkazivanja: Kako stoje vaši favoriti?

Početak je ožujka, a dosad nijedna serija nije obnovljena. Tek je Fox unaprijed obnovio svoje animirane serije – zbog dužeg procesa produkcije – te CBS svoje komedije koje su još lani dobile višegodišnje ugovore. Teoretski sve opcije su otvorene, nemaju sve serije iste šanse za povratak iduće sezone. To što službenih obavijesti još nema, ne znači da neke stvari nisu 99,99% sigurne – New Girl i Modern Family neće biti otkazane, a Pan Am i Body of Proof neće biti obnovljeni. Za neke druge serije, kao što su Fringe, Community ili Alcatraz, stvar je maalo kompleksnija.

Faktora koji utječu na obnovu je mnogo. Od onog očitog, gledanosti u najisplativijoj demografiji gledatelja između 18 i 49 godina starosti, treba obratiti pozornost na kontekst gledanosti (termin emitiranja, konkurencija, stanje ostalih serija na mreži), broj sezona (stare serije su skupe, a onima u trećoj sezoni fali malo za syndication) i još neke podatke u koje nemamo uvid, poput kvalitete pilota koji se trenutno snimaju, internacionalne prodaje i popularnosti DVD izdanja.

Analizirane su samo serije s pet najvećih nacionalnih mreža. One s kabelskih mreža funkcioniraju po različitom modelu i njihove je izglede za obnovu teže direktno uspoređivati i prognozirati. No, ako vas interesira stanje neke od serija koje nisu navedene u članku, pitajte u komentarima. Točan popis serija koje će biti obnovljene, odnosno otkazane, znat će se sredinom svibnja, kada mreže tradicionalno održavaju upfrontove, odnosno prezentacije rasporeda za novu sezonu. Tad ćemo znati i koje su nove serije naručene, a u međuvremenu nam ostaju samo nagađanja…

Obnovljeno

 • CBS: How I Met Your Mother, The Big Bang Theory
 • Fox: American Dad, Family Guy, The Cleveland Show, The Simpsons
 • Dopunjeno:
 • CBS: 2 Broke Girls, Criminal Mids, Hawaii Five-0, Mike & Molly, NCIS, NCIS: Los Angeles, Person of Interest, Blue Bloods, CSI, The Mentalist, The Good Wife
 • Fox: Bones
 • NBC: Smash

Samo po sebi jasno. Osim toga, The Big Bang Theory, Family Guy, The Cleveland Show i Simpsoni obnovljeni su za dodatne dvije sezone – iduću i još jednu.

Otkazano ili završava

 • ABC: Charlie’s Angels, Man Up, Work It (otkazano) i Desperate Housewives (zadnja sezona)
 • CBS: How To Be A Gentleman
 • FoxAllen Gregory, Terra Nova (otkazano) i House (zadnja sezona)
 • NBC: Free Agents, Prime Suspect, The Playboy Club (otkazano) i Chuck (NBC)
 • The CW: One Tree Hill (zadnja sezona)

Kombinirana skupina vrlo rano propalih serija i nekolicine bivših hitova čija je posljednja sezona već potvrđena. Među otkazanima su neke od najgorih ovogodišnjih serija; već je prije početka sezone najavljeno da će Chuck, Desperate Housewives i One Tree Hill završiti ove godine, dok je odluka za House donesena nedavno, kako bi se na vrijeme isplanirao dostojni završetak serije. Terra Nova upravo je danas otkazana.

Sigurna obnova

 • ABC: Grey’s Anatomy, Modern Family, Once Upon a Time, Revenge, The Middle
 • CBS: 2 Broke Girls, Criminal Mids, Hawaii Five-0, Mike & Molly, NCIS, NCIS: Los Angeles, Person of Interest, Two and a Half Men
 • Fox: Glee, New Girl (obnovljen)
 • NBC: Law & Order: SVU, The Office, Grimm (obnovljen)
 • The CW: Vampire Diaries

I ovo je skupina koja ne traži naročita dodatna pojašnjenja, serije za čije ćemo nove sezone staviti ruku u vatru, pa makar i svoju. ABC je u zadnje vrijeme imao samo par sigurnih i cijelu hrpu li-la serija, ali ove godine uspjeli su stvoriti barem dva nova solidna hita. The Office bez Stevea Carella bilježi rekordno nisku gledanost, kao i Law & Order: SVU, no u kaosu NBC-jevog rasporeda to su još uvijek najpouzdanije serije (ne računajući reality show The Voice i Smash koji je tek odradio četiri epizode). Usto, tko bi rekao da će Grimm sigurno dobiti drugu sezonu, a prije premijere mu se predviđala brza smrt. Petak je nešto nezahtjevniji termin, a serija redovito nadmašuje žanrovski sličan Fringe. Jedine stvari koje mogu spriječiti povratak The Officea i Two and a Half Men jesu glumci, odnosno njihovi ugovori. Ed Helms i John Krasinski još uvijek pregovaraju o produženju, a Ashton Kutcher je potpisao samo jednogodišnji ugovor. No, zasad je još debelo prerano za dizanje uzbune.

Vjerojatna obnova

 • ABC: Castle, Happy Endings, Last Man Standing, Suburgatory

ABC-jev Castle ima problema bez lead-in potpore reality showa Dancing With the Stars, ali daleko prije njega su na redu za otkazivanje i Body of Proof i Pan Am i The River. Vrlo je nerealno da će biti otkazan, ali u nešto boljoj poziciji ipak su Grey’s Anatomy, Once Upon a Time i Revenge. Suburgatory i Happy Endings pokazali su se kao solidni dijelovi centralnog ABC-jevog humorističnog bloka srijedom, iako dobar dio svog statusa Happy Endings treba zahvaliti Modern Familyju. Last Man Standing se solidno, ali ne i spektakularno, drži u ABC-jevom humorističnom mini-bloku utorkom, no gledaniji je od Cougar Towna, stoga ga smještamo ovdje.

 • CBS: Blue Bloods, CSI, The Mentalist (obnovljeno)

Od CBS-ovih serija, barem par smo morali gurnuti van sigurne kategorije, a četverac Blue Bloods – CSI – CSI: Miami –  The Mentalist najslabije stoji u usporedbi s ostalim dramama. O CSI-jevskoj dilemi nešto kasnije, no Miami smo ubacili ovdje jer u usporedbi s njujorškom verzijom serijala ima bolje šanse za novu sezonu.

 • FoxBones (obnovljeno)

Bones je dosad redovito bio stabilni dio Foxovog rasporeda, a gledanost prvih ovosezonskih epizoda ipak je malo pala. Naravno, nakon 6 od 17 naručenih epizoda teško je izvlačiti konkretne zaključke. Bones će u travnju ustupiti svoj termin četvrtkom novoj drami Touch, te će preseliti na ponedjeljak. Potpuno logičan potez, jer Bones ima stabilnu bazu gledatelja, dok će Touch, kao nova serija, profitirati od još uvijek gigantske gledanosti Američkog idola, u terminu ranije. Razlog smanjenog broja epizoda i pomaknutog termina emitiranja je dobra vijest – trudnoća Emily Deschanel, što neće utjecati na šanse za obnovu serije.

 • NBC: Parenthood, Parks and Recreation, Smash (obnovljen)

Na NBC-u, Parks je nedavno dobio znak da će vrlo vjerojatno dobiti novu sezonu, pošto uskoro seli u povoljan termin iza The Officea. Parenthood je iz nekog čudnog razloga imao skraćenu 18-epizodnu sezonu, ali zahvaljujući NBC-jevom rasulu, vratit će se najesen. Smash je krenuo glasno (ha!), ali vrlo je brzo izgubio glas (ok, sad dosta). Ovo pišemo nakon tek četiri emitirane epizode, ali i 40%-tnog pada gledanosti u odnosu na premijeru. Nismo sigurni da ga se nakon toga može okarakterizirati uspjehom, tim više što je NBC agresivno reklamirao seriju koja je imala jaki vjetar u leža u obliku The Voicea (koji je prošlo tjedan nadglasao Američki idol). Svejednom morao bi pasti još niže od 2.3 ratinga, na kojem se gledanost stabilizirala u četvrtom tjednu, da se počnete brinuti za sudbinu serije.

 • The CW: Supernatural, The Secret Circle

The CW ima tragikomičan raspored, ali Supernatural se vraća osim u slučaju nepredviđenih okolnosti nevezanih uz gledanost, a The Secret Circle samo zato što nemaju mnogo boljih (gledanijih) opcija.

Nova sezona neizvjesna

Ovo je ona glavna skupina serija neizvjesne budućnosti koju Ameri nazivaju on the bubble. Među ovim serijama ima onih koje stoje bolje i onih koje stoje lošije, ali bilo bi blesavo raditi još dvije kategorije, pa ćemo redom pojasniti razloge.

 • ABC: Cougar Town, Private Practice

Cougar Town je tek krenuo u treću sezonu, ali tri epizode bile su dosad najniže od premijere serije. Doduše, sada ima mnogo lošiji termin — sparen je s potpuno nekompatibilnim Last Man Standingom, koji još k tome ima bolju gledanost u terminu ranije. Gledanost kaže da serija više naginje otkazivanju, showrunner Bill Lawrence je nešto optimističniji, kaže 60:40 na stranu obnove. Voljeli bismo da je u pravu, a dodatni razlog za optimizam je podatak da seriju producira ABC-jev studio. Cougar Townu bi trebala otprilike sezona i pol za syndication, stoga mu zasad vjerujemo, makar to možda bilo samozavaravanje. Private Practice će vjerojatno dobiti novu sezonu, ali u ili-ili situaciji, prednost dajemo Castleu.

 • CBS: CSI: Miami, CSI: NY, Rob, Rules of Engagement, The Good Wife (obnovljeno)

CBS i ove godine ima dilemu sa CSI-jevima. Dok se onaj originalni ipak najbolje drži, još se od lani nagađa o otkazivanju jednog od spin-offova. Miami se kontra njujorške verzije čini kao izgledniji za opstanak, dijelom zbog naovdno velike popularnosti van granica SAD-a. CBS još ima jednu dramu na lageru – NYC 22 na programu će zamijeniti upravo CSI: Miami, no očekivanja nisu prevelika. Nagađa se i o mogućem proširenju humorističnog bloka četvrtkom, što bi značilo jedno mjesto manje za dramsku seriju. CSI: NY se čini kao potrošan tim više što će The Good Wife ipak vjerojatno dobiti novu sezonu, obzirom da se radi o seriji CBS-ove produkcije. To je praktički jedina njihova seriji omiljena među kritičarima i žirijima nagrada, a četvrta sezona dovela bi je do granice za repriziranje u syndicationu. No gledanost nije sjajna. Rules of Engagement je iz sezone u sezonu CBS-ov džoker koji privlači stablinu gledanost kud god mreža stavila seriju. Ove godine sitcom je imao smanjen broj epizoda, a Rob je u dosta boljoj poziciji — iako gubi dosta publike koju mu osigurava The Big Bang Theory, ima solidnu gledanost, a sudbina će vjerojatno ovisiti o CBS-ovom povjerenju novim serijama koje ima u razvoju.

 • Fox: Napoleon Dynamite, Raising Hope (obnovljeno)

Na Foxu, Napoleon Dynamite krenuo je vrlo dobro, da bi se vrlo brzo ispuhao. Trenutno je teško predviđati njegovu sudbinu prije nego vidimo kako će se Bob’s Burgers držati kad krene u ožujku, no otkazivanje je nešto izglednija opcija. Raising Hope se muči s gledanošću, ali Fox nema mnogo drugih opcija te će serija vjerojatno dobiti novu sezonu, osim ako Breaking In ne postane neočekivani hit iz drugog pokušaja.

 • NBC: 30 Rock, Community, Up All Night, Whitney

NBC-jeve dileme uglavnom se tiču sitcomova. Posljednji loši rezultati čitavog njihovog bloka četvrtkom pokazali su da slabija gledanost Communityja možda nije toliko loša. 30 Rock je zamijenio Community i imao podjednako slabu gledanost u istom timeslotu, a sasvim je sigurno mnogo skuplji zbog dužeg staža i većih glumačkih imena. Alec Baldwin produžio je ugovor za potencijalnu sedmu sezonu, a naša pretpostavka je da će serija biti obnovljena za još jednu, posljednju sezonu. Kad smo kod Communityja, vidjet ćemo kakva će biti gledanost kada se serija vrati u stari termin 15. ožujka, no rekli bismo da ima korak prednosti u odnosu na Whitney, makar samo zbog blizine syndicationu. Up All Night se držao bolje od Whitney prije nego je premješten u post-Office timeslot, gdje ne briljira, ali ima dobar potencijal u glumačkoj postavi te uglednog NBC-jevog producenta Lornea Michaelsa (SNL, 30 Rock) na svom platnom spisku. Whitney bismo radi bacili u kategoriju ispod, no gledanost nas ne podupire u toj namjeri — tješimo se da preostale serije stoje ipak nešto bolje.

 • The CW: 90210, Gossip Girl, Hart Of Dixie, Nikita

90210 je jedna od onih serija čijeg postojanja bivamo svjesni jednom godišnje kad dođe obavijest o obnovi za novu sezonu. Spin-off Beverly Hillsa trenutno je u četvrtoj sezoni i ima najbolje šanse za obnovu među navedenim četvercem. Gossip Girl mogla bi dobiti makar skraćenu, oproštanu sezonu, dok podjednako loše stoje Hart of Dixie i Nikita. Jedna od njih vjerojatno će dobiti novu sezonu, jer CW ne može otkazati više od dvije sezone, plus treća koja završava (One Tree Hill).

Nova sezona nerealna

 • ABC: The River

Nakon samo četiri tjedna emitiranja, The River se istakao kao vrlo izgledni kandidat za otkazivanje. Šanse za nastavak nakon ugovorenih osam sezona vrlo su male.

Pročitaj još

 • Fox: Alcatraz, Fringe, I Hate My Teenage Daughter, The Finder

Ah, Fringe. Vraćamo se na citat Foxovog čelnika, Kevina Reillyja, sa prezentacije programa mreže početkom godine – Fringe gubi novac za Fox.” Fox seriju dobiva za cijenu koju ne može pokriti kroz sezonu i glavno je pitanje koliko produkcijskom studiju Warner Bros. vrijedi serija i želi li ići dovoljno ispod cijene da skupi još 10-ak epizoda za lakšu prodaju u syndicationu. Dogovore li se Fox i Warner, najrealnija opcija je 13-epizodna peta i posljednja sezona. Drugi par čarapa je što nitko ne zna koliko točno Fringe treba pojeftiniti, a serija je trenutno preskupa da je Grimm gazi na tjednoj bazi. Možete vaditi koji god izgovor želite, od “Foxovi čelnici vole seriju” do “to je petak” — Fringe će do kraja sezone još par puta postaviti novu najnižu gledanost serije.

Gledanost premijerne epizode Alcatraza bila je mrvicu iznad prve epizode Terra Nove, no već polovicom sezone gledanost se spustila ispod najlošijeg rezultata otkazane prethistorijske serije. Pošto je Terra Nova otkazana, znači li to da je Alcatraz mrtav? Alcatrazova gledanost sama po sebi sugerira da je serija prilično ukomirana — iako je prva epizoda imala rating iznad 3.0, već nakon šest epizoda rating je bio ispod 2.0, pa stvari ne izgledaju dobro za još jednu seriju J.J.-a Abramsa. Slučajevi vjerojatno nisu usporedivi pošto je sasvim logična pretpostavka da produkcija Alcatraza košta osjetno manje od Terra Nove, koja je imala jedan od dva najskuplja ovosezonska pilota (uz Pan Am). The Finder se četvrtkom ne uspijeva približiti gledanosti matične serije Bones, a nedavno je najavljeno da seli u termin petkom što je praktički smrtna presuda za seriju u svojoj prvoj sezoni. Može li Fox uz House i Terra Novu otkazati Alcatraz, Fringe i The Finder? Zašto ne? Ove sezone su također na raspored doveli pet novih drama. Kako stvari stoje, u najboljem slučaju vratit će se samo jedna. Fringe teeeoretski ima najbolje šanse u ovom trojcu. Teoretski. Neka skraćena, finalna sezona od 13 epizoda, rekli smo već, ne čini se tako strašno nerealnom. Sitcom I Hate My Teenage Daughter u prosincu je odradio tek četiri epizode te do kraja sezone ima više nego dovoljno šansi da potpuno propadne, a Fox očito nema mnogo povjerenja u seriju.

 • CBSUnforgettable

Unforgettable je ove sezone naslijedila termin The Good Wife utorkom te nije uspjela ostvariti napredak. Kako ne možemo zamisliti da će CBS otkazati jedan od CSI-jeva ili The Good Wife prije ovog zaboravljivog procedurala, stavljamo ga u ovu skupinu.

 • NBC: Are You There, Chelsea?

NBC će vrlo vjerojatno otkazati Are You There, Chelsea, jer trenutno ne postoji polusatna NBC-jeva serija koja lošije stoji.

 • The CW: Ringer

Ringer i Sarah Michelle Gellar trebali su označiti prekretnicu pod novim vodstvom mreže, ali samo su se fino uklopili u njihov slabo gledani trash. CW će otkazati najmanje dvije serije, a jedna od njih gotovo sigurno će biti Ringer.

Sigurno otkazivanje

 • ABC: Body Of Proof, Pan Am
 • CBS: A Gifted Man
 • NBC: Harry’s Law, The Firm

Živi mrtvaci bez izgleda za obnovu. Na ABC-u, Body of Proof je redovito najslabije gledan u svom timeslotu, dok je Pan Am sezonu završio ispod 1,0 ratinga – a krenuo je kao jedna od najgledanijih jesenskih premijera. Na inače stabilnom CBS-u najlošije stoji A Gifted Man, koji nije kriminalno loš – ali je daleko od prihvatljive razine za CBS.

Harry’s Law je dosad iznad vode držala gerijatrija — iako u 18-49 demou ima užasan rating, privlači neobično puno gledatelja u ukupnom zbiru. Sad kad su i penzići napustili seriju, nema joj spasa, a počevši od 11. ožujka seli u novi termin nedjeljom. The Firm je krenuo kao najslabije gledana NBC-jeva dramska premijera ikad, brzo je odbačen na subotu – a sve 22 ugovorene epizode bit će emitirane. Kako? NBC samo otkupljuje seriju, koju producira Sony za međunarodno tržište. Koliko god to apsurdno zvučalo, ali na kraju sezone NBC će navodno čak profitirati od ove serije jer je prava na emitiranje dobio jeftino.

Nijedna od ovih serija nije službeno otkazana, ali bilo kakav drugi ishod izuzetno je nerealan.

Nije krenulo / čeka premijeru

 • ABC: GCB (4. ožujka), Missing (15. ožujka), Scandal (5. travnja)
 • CBS: NYC 22 (15. travnja)
 • Fox: Touch (22. ožujka, druga epizoda)
 • NBC: Awake (1. ožujka), Bent (21. ožujka), Best Friends Forever (4. travnja)

Tri navedene serije imale su svoju premijeru, gledanost pilota (18-49 demo) je u zagradi – Awake (2.0), GCB (2.2) i Touch (3.9 iza Američkog idola sa 6.5). Pošto je tek jedna epizoda emitirana u trenutku pisanja ovog članka, potpuno je besmisleno raditi nekakve prognoze, ali čisto da brojke stavimo u kontekst… Ako Awake uspije zadržati ovu gledanost, uz eventualni pad od maksimalno par postotaka, obnova će biti izgledna. To je veliki ako. GCB je startao osjetno lošije nego Pan Am jesenas u istom terminu (2.2 naspram 3.1), pa se čini da agresivna marketinška kampanja i nepotrebne kontroverze zbog imena (Good Christian Bitches / Belles) nisu mnogo pomogle. Sve ovisi hoće li padati u narednim tjednima, no čini se da ABC ipak nije dobio seriju nasljednicu Desperate Housewives. Fox je ranu premijeru Toucha prikazao 25. siječnja, dok će pilot ponvo prikazati 15. ožujka, kada serija kreće s regularnim emitiranje. Takozvani “special preview” imao je vrlo dobar rating (3.9), ali ponajviše zahvaljujući Američkom idolu, čiji je rating u međuvremenu pao s 6.5 na 5.4 proteklog tjedna (1. ožujka). Pošto će Fox čitavu prvu sezonu od 13 epizoda emitirati upravo iza Idola, šanse za obnovu već sada su jako dobre.

38 komentara
  • Da, ali to mogu i bez nove sezone. Dobro znaju da im gori pod petama i ako nece dobiti informaciju o obnovi na vrijeme, bilo bi vrlo glupo da tvrdoglavo bace cliffhanger na kraju sezone. Mrzim showrunnere koji vide da im je gledanost slaba i onda bas namjerno bace cliffčinu da potaknu fanove da skaču mreži po glavi za obnovu.

 • Ja ne znam šta vi imate toliko protiv whitney meni je to jedan od najboljih novih humorističnih serija ove sezone

 • “Rules of Engagement je iz sezone u sezonu CBS-ov džoker koji privlači stablinu gledanost kud god mreža stavila seriju.”

  Riječ džoker zamijenit s “žohar”. hahaha

  Dobar članak :D

 • Kolko god je terra nova očajno crappy iz očitih razloga, moram priznati da mi je žao što ju otkazuju… :)

 • Sve cu preziveti, samo ne otkaz Community-a.

  Inace, nisam nikad bio neki fan Desperate Housewivesa, ali GCB nece ni priblizno imati taj uspeh uveren sam.

   • Mrs. Smartypants je jedina epizoda nekog sitcoma unazad nekoliko godina za koju mogu reći da sam plakao od smijeha.

    totalno nevezano, jel mi netko može reći da li su onoj … Jennifer Coolidge dali stalno mjesto na 2BG. ja se stalno nadam da će se ta serija poboljšati, a onda oni naprave ovakvu svinjariju (pun intended!)

 • Glavno da Person of Interest će obnoviti, po pilotu mi je Awake super. Fringe mi je ove sezone vrlo zanimljiv, jedna od rijetkih dramskih serija koje volim gledati, bilo bi i dobro da ga obnove.

  Nikita mi je guilty pleasure :D.

  Ovaj Supernatural je sjena staroga, iako i dalje gledljiv. Za ostale me stvarno briga ak ih otkažu ili obnove… :)

 • ‘Person of Interest’ je odlican! Zasluzeno najgledanija nova serija sezone (u ukupna gledanost).

  Dobre vijesti za fanove ‘Smash’, ove nedelje rejting je porasao.

  • OK, nemoj sad pretjerivati… Serija je postala gledljiva nakon jedno 5-6 epizoda, ali je daleko od vrhunske… Daleko je čak i od prosjeka ako ćemo biti iskreni… Ima par elemenata koji joj idu u prilog i ja osobno pratim jer sam već izgurao tih prvi 6 epizoda, ali sumnjam da bih lupao s glavom u zid da je maknu…

 • Supernatural ce sigurno biti obnovljen. 0.8 rating? Na CWu? Petkom? Naravno da ce biti obnovljen!

 • Jeste mozda radili recenziju Grimm-a? Serija je iz epizode do epizode sve bolja i drago mi je da su je produzili.

 • Nisam ja napisao da je vrhunska nego da postaje sve bolja. Vidjet cemo sto ce se jos izdesavat. Supernatural mi je ipak puno bolja serija, mislim da bi je trebali ipak privodit kraju.

 • mislim da je otkazivanje chucka bio jako los potez, serija je bila odlicna, imala je pricu i onda su napravili tako nedovrsen kraj, mislim da bi trebali barem napravit chuck the movie ili barem 6 sezonu

  • Ako je kraj bio nedovršen, onda je to 100% krivnja autora jer je još lani u svibnju dogovoreno da će ovo biti zadnja sezona.

   Chuck je “trebao” biti otkazan nakon druge sezone i pravo je čudo što je dobio čak pet sezona. Na stranu sentimentalna misljenja o seriji, otkazivanje je bilo daleko od loseg poteza s poslovne strane.

   • Slažem se apsolutno. Prva sezona Chucka je bila odlična, ali nakon druge sam ga prestao gledati jer tih zadnjih par epizoda su najveci trash koji sam ikada vidio. Totalno su zafrknuli premisu i poantu serije kad su tipa u ninju pretvorili. Iskreno, začuđen sam da je i izdržala toliko koliko je.

 • Fox je najvece smece od kanala, nema jedne serije da uspije doci do trece sezone, Terra Nova je odlicna serija, a oni otkazuju,

  • American Dad, Family Guy, The Cleveland Show, The Simpsons, House, Fringe, Bones… su valjda iznimke pravilu.

   Zaboravljas da je Fox gotovo jedina mreža koja dovodi drugačije serije na program, osim standardnih generičkih procedurala. Od četiri nove serije ove sezone, tri su SF-ish.

 • Dr house – :( Jedna od najboljih serija ikada, mozda je vrijeme da se zavrsi ali ja bi jos :(

  Chuck – Što je Krešo rekao. Ali bili su nekakvi prosvjedi fanova ovo ono pa su im dali sezonu po sezonu.. I eto sad 5 sezona. Mene serija nikad nije previše privlačila, živcira me chuckova mutavost i šerptljatost xD

 • Svaka cast za ovu prognozu.. puno truda!

  sto se mene tice, samo da community ostane ziv, takodjer i the office i parks and recreation..

 • Super članak, jako puno informacija i većina su realne prognoze, ja imam sam jednu želju, a to je da se FRINGE nastavi i tu još jednu “polu” sezonu i da u miru završimo sa dragom serijom.

 • Što se tiče “are u there, chelsea? nije ni čudo, ja sam inače fan chelsea lately, ali to što su napravili iz njenog humora ne bi zabavilo ni blago mentalno retardirano 3 godišnje dijete. iskreno mi je drago da je gledanost tako mala, jer me nekad uspjeh nekih serija (primjerice Friends) šokira, tj. pitam se koliki je zaista IQ mase, i neuspjeh nekih (primjerice Arrested Development) razočara, opet koliki je zaista IQ mase. Uglavnom drago mi je da taj idiotizam nitko ne gleda.

 • Travestija je napisati onakvu podcjenjivačku rečenicu za 90210. Riječ je o fantastičnoj trash seriji koju čovjek gleda, ne razmišlja i odmara se. Pogotovo dobro dođe nakon napornog radnog dana. :) I naravno, kvalitetnija je od bilo kakvih turskih, španjolskih, meksičkih, hrvatskih i inih sapunica, jer… Budimo realni – serija barem ima zgodne pice i svi imaju para k’o blata. :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861