Netflix zainteresiran za Terra Novu? – serijala.com
Trenutno čitaš
Netflix zainteresiran za Terra Novu?

Netflix zainteresiran za Terra Novu?

Dva dana nakon što je stigla vijest da je FOX, na nezadovoljstvo mnogih fanova, otkazao znanstveno-fantastičnu dramu Terra Nova, Deadline.com ekskluzivno prenosi kako je Netflix navodno izrazio interes za seriju.

Online videoteka Netflix u neslužbenim je razgovorima s 20th Century Foxom, a kada će, i hoće li uopće doći do pregovora oko snimanja nove sezone, još uvijek je upitno. 20th Century Fox odmah je nakon otkazivanja serije dao na znanje kako joj planira pronaći novi dom. Iako je gledanost serije bila nedovoljno visoka za opstanak na FOX-u, sedmodnevno gledanje putem DVR-a prosječno je povećalo gledanost za 44%, na 3.6 A18-49 rating. Terra Nova također vrlo dobro prolazi na internacionalnom tržištu, što je vrlo vjerojatno i jedan od glavnih motivatora 20th Century Foxa da seriji pronađe novu mrežu.

Podsjećamo, Netflix je nedavno otkupio prava i na četvrtu sezonu Arrested Developmenta, a u planu je i njihova prva originalna serija, House of Cards, koju potpisuje David Fincher s Kevinom Spaceyem u glavnoj ulozi.

6 komentara
 • Da, ono sto Netflixu treba je serija koja je na programu koji svatko moze gledati gotovo redovito gubila gledatelje iz tjedna u tjedan. Koliko ce ljudi samo zbog Terra Nove uzeti pretplatu… Petero?

  • Hmm, što se tiče novih serija, TN je imala prilično stabilnu gledanost. (premijera je bila relativno slaba) Najveći pad je bio zbog “bejzbol pauze”.

   Pogledaj npr. Pan am/Alcatraz/Unforgettable/
   Smash i sl. koliko su pali. TN je sa nekih ~3.0 na ~2.3 krajem sezone.

   • Pa da, ali “dobru” u usporedbi sa serijama koje ce biti otkazane.
    Pan Am – netko je očito zaboravio poslati press release, ali u svibnju ga nitko neće ni spomenuti.
    Alcatraz – teško da je <2.0 rating održiv i zadovoljavajuć.
    Unforgettable - solidan, ali samo u usporedbi u drugim mrezama, za CBS je opet ispodprosječan.
    A Smash... NBC je opet slucaj za sebe, ima taj Voice iza sebe i bit će obnovljen jer NBC nema ništa drugo za obnoviti. Ali iskreno sumnjam da su tamo super-zadovoljni kako im se serija drži. To je bila serija na koju su prakticki bacili sve, a dobili su polovican uspjeh.

    Mislim, TN nije tako dobro startala to begin with, pa nije ni *toliko* izgubila u razmjeru. Ali serija se snima na lokaciji, a ne u nekoj garazi pred zelenim ekranom. I tu je ta sitnica da Netflix ne treba seriju da privuce stabilnih 2.x tjedno - kad nisu klasicna mreza, nego trebaju nesto sto ce dovuci nove pretplatnike.
    Je li to Terra Nova?

    Meni se jedino logicno cini da 20th spusti cijenu na smijesnu razinu jer im dobro ide vani (sto mozemo nagadjati jer nitko ne zna *koliko* dobro), pa eventualno traze nekog za koga ce producirati seriju i prodavat je van.
    Ali ako je to u pitanju, tko bolji nego mreza koja ima istog vlasnika kao 20th?

 • Terra Nova i iščekivanje koje joj je prethodilo je neš kao da saznaš da ti je supruga trudna, čekaš, čekaš i čekaš 9 mjeseci, saznaš tam negdje na pol puta da su blizanci u pitanju, počastiš cijelo selo/općinu/kvart sa janjetinom i cugom, okupiš užu i širu obitelj (tam negdje do ujaka tetkine šogorice) u bolnici, a supruga ti dođe i rodi male crnce… Ono, fak, iznevjerena očekivanja, ali žešće…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861