Blic recenzija: Covert Affairs – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: Covert Affairs

Blic recenzija: Covert Affairs

Serijala uvodi nove, blic recenzije, u kojima ćemo vam pokušati predstaviti seriju kroz jednostavnu prizmu i iskušanu formulu (radnja, dobro/loše, zaključak, te ocjena). Serijama koje ćemo vam predstavljati u ovim blic recenzijama vjerojatno nećemo zadavati previše pozornosti, te će nam služiti samo kao poligon za kratko predstavljanje.

Važnijim… nama važnijim serijama i dalje ćemo se truditi pisati veća predstavljanja i veće recenzije.

Covert Affairs

Annie Walker (Piper Perabo) je snažna, pametna, samouvjerena mlada žena, koja se zbog svojih (moguće samo na TV-u) vještina našla radeći u supertajnom CIA-evom odjelu glupavog imena, Domestic Protection Division. Annie se odlučila za CIA-u jer ju je dečko ostavio, pa se eto, odlučila malo iskušati u špijunskom zanimanju. DPD je izvukao Annie s CIA-inog treninga mjesec dana prije roka, jer hej, nemaju nikog drugog za posao koji je u tom trenutku trebalo obaviti. Nakon što Annie uspješno obavi svoj zadatak ostaje raditi u odjelu i ovdje kreće USA-jeva nova serija. Bez odavanja većih spojlera, to bi ukratko bilo to. Američki kolege opisuju Covert Affairs kao Alias bez Rambaldi mitologije, što bi bio vrlo točan opis, pa ću ga ukrasti kao takvog.

Dobro

USA Network nastavlja pod svojom poznatom krilaticom (“characters welcome”), te nam uvodi novu seriju, koja će sasvim sigurno ponoviti uspjeh svoje starije braće na toj mreži. Pilot Covert Affairsa je jednostavan, lagan, zanimljiv i osvježenje je u ove vruće ljetne dane. Piper Perabo je vrlo dobra u glavnoj ulozi, baš kao i većina sporedne postave. Christopher Gorham kao slijepi zaposlenik DPD-a ima zanimljivu kemiju s Annie, baš kao i šef i šefica, Peter Gallagher i Kari Matchett. Tim Mattheson (Burn Notice, White Collar, Psych…) kao redatelj donosi stil kojim se i proslavio i zbog kojeg ga USA i dalje zove (i plaća mu) da im snima serije. If it ain’t broke…

Loše

Ako tražite neku dubokoumnost i realnost, onda vjerojatno izbjegavate serije s USA-a. Ni Covert Affairs neće vam promijeniti mišljenje o mreži, što na kraju krajeva nije bio ni cilj. No, lagao bih kad bih rekao da nije nimalo iritantno gledati kako USA štanca serije kao s pokretne trake, samo izmjenjujući setting i imena likova. Covert Affairs je siguran financijski ulog za mrežu, nauštrb bilo kakve originalnosti i mogućeg interesantnog serijaliziranog storytellinga. Iako se na kraju pilot epizode pokušalo ugurati sjeme za neki duži story-arc, velika je vjerojatnost da će već do pola sezone taj kvazi arc biti rješen ili ne daj bože zaboravljen. Iz aviona se vidi kako će Affairs funkionirati, a to je na onom poznatom week-to-week odnosno case-to-case principu.

Zaključak

Ciljana publika USA-u je itekako poznata, tako da će ljubitelji Burn Noticea, In Plain Sighta i White Collara doći na svoje. Što nije uopće loša politika poslovanja, ali jedva čekamo dan kada će USA izdati nešto izvan svoje regularne norme. Malo zahtjevnijim gledateljima ipak ne bih preporučio jer nema tu ništa novo i neviđeno, no ipak u ovom sušnom razdoblju i naši su kriteriji nešto niži, pa se ne možemo oteti šarmu (i drugim atributima) Piper Perabo.

6.9 10 1
6.9

Žanr:

Autor:

Mreža:

Glume:

Datum premijere:

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861