Star Trek: Discovery odvijat će se prije originalne serije, cilja na različitost likova – serijala.com
Trenutno čitaš
Star Trek: Discovery odvijat će se prije originalne serije, cilja na različitost likova

Star Trek: Discovery odvijat će se prije originalne serije, cilja na različitost likova

U finalnoj rundi TCA panela, CBS je imao svoje predstavljanje, a u sklopu toga showrunner nove Star Trek serije progovorio je o planovima za još uvijek velom tajne obavijeni projekt. Krajem prošlog mjeseca doznali smo nazive serije i dobili brzi pogled na novi brod, po kojem serija nosi ime, a sada je Bryan Fuller otkrio neke detalje o radnji i likovima. Evo što smo doznali:

  • Radnja će se odvijati deset godina prije originalne serije, u “televizijskom” ili “Prime” univerzumu, kako ga god zvali. U onom pravom, ne filmskom. “To nam omogućuje da premostimo praznimu između Enterprisea i originalne serije te redefiniramo vizualni stil univerzuma. Mnogo smo bliži Kirkovoj misiji, pa se možemo igrati sa ikonografijom tih brodova i uniformi.”
  • Još nije otkriveno koja će točno tematika biti. Fuller tajnovito kaže “postoji incident u povijesti Zvjezdane flote koji se već spominjao, ali nikada nije u potpunosti istražen”. Vremenski, serija bi se odvijala oko godine dana nakon prvog, odbijenog pilota originalne serije, The Cage. Kirk tada nije bio kapetan Enterprisea, već Christopher Pike, a Spock je bio u posadi, no ne kao prvi časnik.
  • Likovi? Serija će imati ansambl od oko sedam likova, dok će po prvi puta jedna serija imati centralni lik koji nije kapetan, već natporučnica. Također, Fuller planira uključiti likove različitih rasa, s malo više varijacija od dvije ili tri bore na čelu. Prvi puta će jedan gay lik biti će bitan član ansambla, u skladu sa mantrom prihvaćanja različitosti koju je Star Trek uvijek promicao.
  • Postoji mogućnost da ćemo vidjeti mlađe verzije originalnih likova — Kirka, Spocka, Bonesa i kompanije — no ne u prvoj sezoni. Za početak, Fuller želi etablirati novu postavu i likove, a potom se poigravati sa poznatim temama.

Star Trek: Discovery — nova serija dobila ime i teaser

Pročitaj još

Star Trek: Discovery planiran je za siječanj iduće godine.

4 komentara
  • “Postoji mogućnost da ćemo vidjeti mlađe verzije originalnih likova — Kirka, Spocka, Bonesa i kompanije”
    Volim nove filmove pa kad bi barem Quinto, Pine, Pegg, Saldana i ostali mogli ponoviti uloge, to bi bilo supercool. :D :D

  • ako budu uklučeni ti likovi koji su u filmvima onda je tesko da čete dobiti Prime verziju star treka. Jer su se u filmu previse udaljili od prethodnih star trekova

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861