Star Trek: Discovery — nova serija dobila ime i teaser – serijala.com
Trenutno čitaš
Star Trek: Discovery — nova serija dobila ime i teaser

Star Trek: Discovery — nova serija dobila ime i teaser

Sinoć je na Comic-Conu svoj panel imao i Star Trek, odnosno posveta franšizinoj pedesetoj obljetnici koja se obilježava u rujnu. Pedeset banki za jednu od najdugovječnijih franšiza, a u siječnju iduće godine dobit će novog potomka — Star Trek: Discovery.

Naziv i teaser serije otkriveni su tijekom panela na kojem su sudjelovali glumci iz prethodnih serija, ali i Bryan Fullershowrunner nove serije — kao moderator. Nažalost, možda je Fuller otkrio manje detalja o novoj seriji nego smo se nadali, ali ime, kratki teaser i naziv broda su ovdje. Taman za podgrijavanje špekulacija i teorija.

Fuller je potvrdio dva detalja. Prvi: nova serija će imati sezonsku priču i biti “sličnija romanu”, što je manji odmak od tipične Star Trek serije, koje su najčešće bile epizodne, sa izuzecima poput Deep Space Ninea i treće sezone Enterprisea. Drugo, serija je smještena u “Prime” univerzum, odnosno ne onaj stvoren za posljednja dva filma, reboot sa novim glumcima u ulozi originalne postave.

Pročitaj još

Teaser prikazuje novi brod, USS Discovery, kako izlazi iz brodogradilišta, a njena oznaka i dizajn podgrijat će nagađanja o vremenu odvijanja serije. Oznaka NCC-1031 mogla bi sugerirati da će Discovery biti smješten prije originalne serije (a nakon Enterprisea, serije), čiji je Enterprise imao oznaku NCC-1701. Dizajn broda podsjeća na koncept rađen za nikad snimljenu seriju, u fandomu kolokvijalno znanu Phase II, koja je kasnije preoblikovana u prvi film, The Motion Picture.

Nova serija krenut će u siječnju, a do tada se zabavljamo iščekivanjem i nagađanjima…

9 komentara
 • Odavno sam Trekie (rane 90te), možda ne najzagriženiji, ali na svaku novu Star Trek informaciju mi se smijeh razvuče od uha do uha. I nekako od 2001 i finala Voyagera čekam seriju koja će kronološki biti poslije Voyagera. Nostalgija je OK, ali meni se baš sviđao progresivni vremenski odmak kada je svaka sljedeća serija bila u bližoj ili daljoj budućnosti u odnosu na prethodnu. Ako će ovaj novi Star Trek biti antologijski možda neka od novih posada bude poslije Voyagera! :)

  • Moram priznati da sam se i ja nadala da će sve ići dalje u budućnost. Ne treba to biti previše udaljena budućnost od Voyagera, ali i meni je ST uvijek bio unutar ideja napretka na svakom polju – ljudskom, tehnološkom i sl., a na kraju su me uvijek zanimala i dizajnerska rješenja kao predodžba tog napretka. A već je ovaj brod nešto skoro pa viđeno… Jednostavno su nas uvijek prisiljavali da idemo dalje. Možda je oznaka (broj) broda unutar Discovery klase pa ne odu i prije TOS-a :) (ne znam kako brojevi fukcioniraju. tj. idu li nekom redom za sve brodove bez obzira na klasu). Ali, zbilja se veselim novoj seriji i to što je u prime univerzumu mi je (za početak) dovoljno :D

   • Hehe, u svakom slučaju bilo kakva Star Trek serija bolje od nikakve! Ako će svaka sezona biti za sebe možda se stvarno otisnemo u jednoj od njih iza Voyagera! Čitao sam prije koju godinu jedan FanFiction koji se događa neposredno nakon što Voyager ode u Delta kvadrant! Federacijini znanstvenici intenzivno kreću u istraživanja crvotočina da bi pomogli Voyageru. Naravno trebaju im godine, Voyager se vrati i uz pomoć Borg tehnologije i onoga što znaju od Bajoranske crvotočine iz DS9 razviju novu tehnologiju. Mogućnosti za nove serije u tom scenariju su nebrojene! :)

    • Izvrsno! Nisam čitao ST FanFiction, možeš li mi (ili tko drugi) preporučiti nešto od štiva, posebno sam zainteresiran za ovu priču (paralelnu s Voyagerom)?

  • CGI nije konačan, ali pretpostavljam da si u međuvremenu to i saznao, a pogotovo da znaš da i manje produkcije ne bi sebi dopustile tu razinu grafike. Ovakvo nešto ja sklepam za 3 dana, a to mi uopće nije posao! ;)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861