Poznato osam novih glumaca u spin-offu Igre prijestolja – serijala.com
Trenutno čitaš
Poznato osam novih glumaca u spin-offu Igre prijestolja

Poznato osam novih glumaca u spin-offu Igre prijestolja

Post-produkcija finalnih šest filmova HBO-ove Igre prijestolja je u punom jeku, a nakon što smo dobili prvi pogled na zadnju sezonu nakon dodjele Zlatnih globusa, mreža je odlučila obradovati obožavatelje još jednom vijesti.

Još u svibnju 2017. su najavljena četiri potencijalna projekta koji bi nastavili priču iz širokog univerzuma Igre prijestolja. Informacija oko “serija nasljednica” nije bilo mnogo, osim njihovih autora. Angažirani scenaristi su bili Max Borenstein (Kong: Skull Island i Godzilla), Jane Goldman (Kick-Ass), Brian Helgeland (L.A. Confidential) te Carly Wray (Mad Men, The Leftovers), a nitko od njih dosad nije radio na Igri prijestolja.

Autor franšize, George R.R. Martin, je u zadnjih godinu i pol dijelio vrlo malo informacija o novoj seriji (ali i o datumu izlaska svoje nove knjige) te uglavnom odbacivao razne teorije o mjestu i vremenu radnje, ali i samoj temi.

Prvu ulogu u spin-offu Igre prijestolja dobila je Naomi Watts

Tek u lipnju 2018. odabrana je pobjednica HBO-ovog natječaja — novu seriju iz svijeta “Pjesme leda i vatre” radit će Jane Goldman i njezin tim. Goldman i George R. R. Martin napisali su priču koja se događa tisućama godina prije Igre prijestolja i opisuje pad iz Zlatnog doba heroja™ u Westerosovo najmračnije razdoblje. Bit će tu svega, od povijesti samog kontinenta, podrijetla bijelih hodača, misterija Istoka i slično, a već tri mjeseca znamo da će jednu od uloga imati i Naomi Watts (Twin Peaks: The Return, Gypsy, Mulholland Drive) čiji lik u pilotu opisuju kao “karizmatičnu pripadnicu visokog društva s mračnom tajnom”.

Pročitaj još

U međuvremenu se Naomi pridružio i Josh Whitehouse iz Poldarka, a najnoviji popis glumačke postave za prequel seriju iz Game of Thrones svemira izgleda ovako:

  • Naomi Watts (Twin Peaks: The Return)
  • Josh Whitehouse (Poldark)
  • Naomi Ackie (Star Wars: Episode IX)
  • Denise Gough (Guerrilla, Angels in America)
  • Jamie Campbell Bower (Sweeney Todd, Twilight, Mortal Instruments)
  • Sheila Atim (Harlots)
  • Ivanno Jeremiah (Black Mirror, Humans)
  • Georgie Henley (The Chronicles of Narnia)
  • Alex Sharp (To the Bone)
  • Toby Regbo (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald)

Svi detalji o ulogama se čuvaju kao stroga tajna, a samo snimanje pilota bi počelo u prvoj polovici 2019. godine. Ako HBO na koncu ipak odluči službeno naručiti spin-off, premijeru ćemo moći očekivati najmanje godinu dana nakon kraja matične serije.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861