Najava: GoT 1×05 The Wolf and The Lion + infografika i priča o uvodnoj špici – serijala.com
Trenutno čitaš
Najava: GoT 1×05 The Wolf and The Lion + infografika i priča o uvodnoj špici

Najava: GoT 1×05 The Wolf and The Lion + infografika i priča o uvodnoj špici

Konceptualna skica karte Westerosa (artofthetitle.com)

Samo dva video clipa iz sutrašnje (noćašnje) epizode – klasičan trailer i jedan sneak peek – no imamo i par zanimljivih sitnica; ilustrirani vodič kroz Game of Thrones te priču o sjajnoj uvodnoj špici. Peta epizoda, prema pisanjima američkih kritičara koji su pogledali prvih šest, najbolja je u prvoj polovici sezone, a trailer – možda malo previše spoilerast – najavljuje eskaliranje (novih) unutarnjih konflikata u Westerosu…

Već smo s vama podijelili zgodan službeni HBO-ov interaktivni vodič kroz Game of Thrones, no sljedeći ilustrirani vodič je fan-made i daleko impresivniji. Donje dvije slike prikazuju kartu Westerosa sa označenim lokacijama radnje epizode te kuće i odnose između njihovih članova. Dodatne ilustracije možete pronaći na autoričinom blogu.

Lokacije Westerosa po epizodama
Lokacije Westerosa po epizodama (hauteslides.com)
Odnosi između likovima sortirani po kućama
Odnosi između likovima sortirani po kućama (hauteslides.com)

Zanima vas kako je nastajala uvodna špica serije? ArtOfTheTitle.com ima intervju sa kreativnim direktorom Elastica, dizajnerskog studija koji je producirao špicu, a prethodno sa HBO-om surađivao na izradi uvodnih špica za Carnivále i Rome. Osim detaljnog uvida u proces nastajanja ovog malog remek-djela, članak sadrži hrpu konceptualnih skica i finalnih rendera modela lokacija Westerosa.

Konceptualna skica karte Westerosa (artofthetitle.com)
Konceptualna skica karte Westerosa (artofthetitle.com)

8 komentara
 • Navodno su 5 i 6 epizoda najbolje budući da se očekivalo da je većina novih gledatelja do sada stekla barem neki minimum znanja o tome tko je tko i da su shvatili osnovnu premisu serije.. Ja se veselim ovoj i sljedećoj epizodi ( i 9. naravno) više nego pilotu XD I baš me zanima kako će se odraziti ove dvije epizode na gledanost ( znam, znam HBO to ne zanima, njih samo novi pretplatnici interesiraju al svejedno..) jer sumnjam da bi serija vidjela porast broja gledatelja da niš ne valja. Oni kaj su čitali Martina i/li vole fantasy su se već zbuksali pret tv prije mjesec dana i hodočaste svaki ponedjeljak, porast broja će ovisiti o onima kojima ovaj žanr nije toliko blizak… In spe!

 • Treca i cetvrta epizoda su popravile ukupan dojam, no on i dalje nije ni blizu spici. Spica je jednostavno nesto naj sto sam do sada vidio, ta kombinacija oblika i glazbe je jednostavno hipnotizirajuca. :)

 • Špica je masterpis! Ove infografike su isto genijalne. :)

  Mislim da bi sljedeće epizode trebale biti najbolje i najnapetije do sada. :)

 • Pa logicno je da sada dolaze bolje epizode kad sad stvari postaju zanimljivije… prvih par epizoda je uvod u radnju…

  Ne svidja mi se u ovoj seriji sto je doslovno prepisana knjiga… ne znam kak da ovo objasnim, da nije prepisana knjiga onda opet nebi valjalo, al jednostavno, ova serija nije dobra zato jer ima dobre scenariste ili sta vec nego jednostavno zaato jer je knjiga dobra. Vise cijenim kvalitetne serije koje su originalne (Breaking Bad, Wire…)

  I ne kuzim sta je svima spica toko dobra, meni nije nista posebno…

  • Ne nuzno. The Walking Dead je imao fantastican pilot, dok ostale epizode nisu bile na toj razini.

   I nije istina, adaptirati knjigu na televiziju ili film nije obicna zajebancija. Dinamika je puno drugacija.

 • ja sam sada pogledao 5. epizodu, i lud sam . bacio bi monitor kroz prozor. tko ce cekat slijedeci pon

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861