Les Revenants iliti The Returned dobiva američku verziju – serijala.com

Les Revenants iliti The Returned dobiva američku verziju

Francuska serija Les Revenants mogla bi uskoro dobiti američku adaptaciju, nakon što je mreža A&E kupila autorska prava za snimanje remakea. Izvornik se emitirao krajem prošle godine, a nešto širu popularnost stekao ljetos, nakon emitiranja na britanskom Channelu 4. Radi se o vrlo atmosferičnoj i odličnoj francuskoj seriji o nekolicini ljudi koji se vraćaju među žive nekoliko mjeseci ili čak godina nakon njihove smrti.

Piše Hollywood Reporter, u pregovorima za vođenje adaptacije je Carlton Cuse dugogodišnji showrunner Losta te scenarist nedavnog prequela Psiha, Bates Motela, kojeg je radio za istu mrežu. Drugi detalji nisu poznati, a interes je očekivan, obzirom na popularnost i uspjeh originala — koji, pak, je i sam adaptacija istoimenog francuskog filma.

Ameri, doduše, nisu prvi koji su najavili adaptaciju. Prestigli su ih Britanci, i to samo mjesec dana nakon originalne premijere, kada se pisalo da će iza britanske adaptacije stajati Paul Abbot — autor britanskog te izvršni producent američkog Shamelessa. No, od siječnja i otkupa prava na adaptaciju nije bilo pomaka po tom pitanju.

4 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2021 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861