Bates Motel bukiran za dvije sezone, The Returned se ne vraća – serijala.com
Trenutno čitaš
Bates Motel bukiran za dvije sezone, The Returned se ne vraća

Bates Motel bukiran za dvije sezone, The Returned se ne vraća

Glavna serija kabelskog A&E-ja, Bates Motel, dobio je obnovu za još dvije sezone, mjesec i nešto nakon završetka treće. Obnova sadrži 20 epizoda, koje će biti podijeljene na četvrtu i petu sezonu — dakle po deset godišnje, kao i do sada.

Adaptacija Hitchkokovog klasika, psihološkog horora Psycho, njihova je najpopularnija serija. Vera Farmiga glumi Normu Bates, a Freddie Highmore njenog psihopatskog sina Normana. Iako serija dosad nije privlačila nagrade, njih dvoje prikupili su par glumačkih nominacija nagrada koje, doduše, nisu Emmy ili Zlatni globus.

S druge strane, mreža neće obnoviti adaptaciju odlične francuske serije Les Revenantes. I dok je original stekao širu popularnost emitiranjem u Velikoj Britaniji i SAD-u na kanalu Sundance, američki remake direktno preveden The Returned nije privukao mnogo pažnje. Bates Motel i The Returned dijelili su producenta Carltona Cusea (Lost), a američka verzija bila je u prvim epizodama gotovo direktna kopija francuske. Druga sezona Les Revenantesa očekuje se ove godine, više od dvije godine nakon prve.

3 komentara
  • S obzirom da pratim Bates Motel od početka ovo je dobra vijest. Pogledao sam pilot The Returned i to mi je bilo dovoljno da popljujem taj jadni pokušaj adaptacije i odustanem.

  • Super, jedva čekam Les Reventants, mada sam zaboravila šta je uopšte bilo na kraju prve sezone ;(

  • sasvim solidna treća sezona, nešto smirenije dinamike, nema akcije, napetosti kao u prve dvije. od kojih je prva u pokušaju da se odredi pravac priče bila krcata svim i svačim.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861