Koliko će sezona imati Game of Thrones? HBO želi više od sedam – serijala.com
Trenutno čitaš
Koliko će sezona imati Game of Thrones? HBO želi više od sedam

Koliko će sezona imati Game of Thrones? HBO želi više od sedam

Priča i pitanje iz naslova protežu se od samog početka serije i ponavljaju svakog proljeća kada nova sezona postaje aktualna. Koliko sezona će imati Game of Thrones? Autori adaptacije te showrunneri David Benioff i Dan Weiss prethodno su komentirali da se nadaju kako će priču zatvoriti sa sedam sezona, no HBO (logično) nije spreman odreći se vjerojatno najpopularnije serije televizije, njihove najpopularnije serije ikada, već 2017. godine.

HBO-ov čelnik, Michael Lombardo, komentirao je da želi deset sezona — i kao obožavatelj, i kao šef programa. No, HBO je ipak nešto razumniji od nacionalnih mreža, pa sigurno neće forsirati autore kontra njihove vizije. Kaže, “Nemam namjeru produljiti seriju dalje od točke kada autori smatraju da su zaključili priču.”

Weiss kaže da svakako planiraju seriju završiti na vrhuncu, a Benioff dodaje: “Ne želimo da gledatelji pogledaju kraj i kažu ‘konačno je gotovo’. Znamo koliko sati još trebamo da ispričamo priču i ne bismo željeli dodati još 10 na tu brojku. Bitno je pronaći zlatnu sredinu koja odgovara nama i HBO-u, ali najvažnije, koja odgovara gledateljima.”

EW.com piše da je moguća i logična opcija produljene sedme i zadnje sezone, nešto što je AMC napravio sa Breaking Badom i Mad Menima, a HBO prethodno sa Sopranosima. Narudžba jedne produljene sezone i podjela epizoda na dvije godine trik je za zaobilaženje pregovora sa glumcima koji trenutno imaju ugovor za minimalno sedmu sezonu.

Otvoreno je i pitanje kako će serija završiti. Ne samo kako će priča završiti, nego sam format sage — George R.R. Martin već je izrazio želju da serija dobije finiš na velikom platnu. Igra prijestolja je ionako najbluža filmskom blockbusteru na televizijskim ekranima, a ovako bi dobila još raskošnije finale na IMAX platnima. No, HBO-u se ne sviđa ta opcija jer bi time izdao svoje pretplatnike koji bi morali baciti još šaku dolara da vide kraj sage koju su gledali na kanalu kojem plaćaju pretplatu…

Usput — HBO je najavio da će peta sezona, koja kreće 12. travnja, debitirati istovremeno diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Dosad su sezone počinjale sa nešto manje od 24 sata zaostatka, ponedjeljkom navečer, no ovogodišnja premijera bit će doslovce paralelna sa američkom, odnosno globalnom: 13. travnja u 3 sata u noći po nšem vremenu.

4 komentara
  • Jer neko gledao nova serija Foxa The Last Man of Earth da mi da neku preporuku dal je dobra da pocnem gledati il nevalja? Hvala.

    • Genijalna!
      Obavezno gledaj….već me dugoooo jedna nova humoristička serija nije toliko nasmijala i oraspoložila…….jedva čekam novu epizodu!

  • GRRM je srušio Internet (Should I complete and deliver WINDS OF WINTER before these cons roll round, I reserve the right to change my mind) komentirajući da nemože navratiti do nekih cons-a ove godine… Da li se čekanje približava kraju ?!

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861