HBO: Potencijalni Game of Thrones spin-offovi bit će prilično skupi – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO: Potencijalni Game of Thrones spin-offovi bit će prilično skupi

HBO: Potencijalni Game of Thrones spin-offovi bit će prilično skupi

Na iznenađenje apsolutno nikoga, potpredsjednica dramskog programa na HBO-u Francesca Orsi jučer je INTV-jevoj konferenciji u Izraelu pokušala dočarati što točno mreža misli raditi kad im najgledanija serija završi sljedeće godine. Osim činjenice da će dobro naplatiti muzanje svoje kravice – Orsi je istaknula da će potencijalni spin-offovi (koje sad nazivaju “serije nasljednice”) “Igre prijestolja” u startu biti iznimno visoko budžetirani projekti. Deadline javlja kako je Orsi spominjala da je cifra od 50 milijuna dolara po sezoni dovoljna za kikiriki i da mreža planira potrošiti godišnji proračun neke manje države.

Podsjetimo, HBO je organizirao scenarističku igru prijestolja gdje se četverac scenarista bori za pravo snimanja nove serije. Razvijaju se četiri različita prijedloga za, jasno, četiri nove potencijalne serije — a HBO će potom birati kojim će smjerom razvijati franšizu. U ovom trenutku nije poznato hoće li samo jedna serija dobiti zeleno svjetlo, ali iz razgovora na INTV-ju, moguće su i opcije za “tri, četiri ili pet serija” istovremeno.

Trenutni showrunneri Dan Weiss i David Benioff su zasad etiketirani kao izvršni producenti i nemaju prste u razvoju serija, dok će George R.R. Martin imati određenu ulogu, kao novi izgovor za prokrastinaciju od pisanja romana.

Malo je poznato o samim scenarijima, osim njihovih autora — nepoznato je hoće li to biti nastavci priče, smješteni u prošlost ili spin-offovi s potpuno nekim drugim ciljevima. Angažirani scenaristi su Max Borenstein (Kong: Skull Island i Godzilla), Jane Goldman (Kick-Ass), Brian Helgeland (L.A. Confidential) te Carly Wray (Mad Men, The Leftovers), a nitko od njih dosad nije radio na Igri prijestolja.

Orsi i Casey Bloys, šef programa na mreži, su na panelu u Izraelu spomenuli kako je glumačka postava “Igre prijestolja” nedavno dobila svoje scenarije zadnjih epizoda serije i kako su nakon zajedničkog čitanja svi plakali i pljeskali petnaest minuta. Suzdržat ćemo se od nekog komentara ovdje, ali vjerojatno ste mogli čuti koliko jako smo preokrenuli očima.

Posljednja sezona “Igre prijestolja” emitirat će se tijekom 2019.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861