Jon Favreau, redatelj Iron Mana, vodit će Disneyevu Star Wars seriju – serijala.com
Trenutno čitaš
Jon Favreau, redatelj Iron Mana, vodit će Disneyevu Star Wars seriju

Jon Favreau, redatelj Iron Mana, vodit će Disneyevu Star Wars seriju

Jedan od idejnih začetnika Marvelovog filmskog univerzuma (MCU) i čovjek koji je počeo Disneyevo osvajanje svemira s prvim “Iron Manom” bit će izvršni producent i scenarist prve live-action Star Wars serije.

George Lucas je, prije sad već ohoho godina, ispalio da ima napisanih ni pet, ni šest, već scenarije za pedeset sati igrane Star Wars serije. Međutim, rekao je Lucas, tehnologija tada nije postojala da to snimi i sve je ostalo na ideji. Kasnije, Disney je potkraj 2012. godine kupio Lucasfilm, što je ubrzo podgrijalo glasine i nagađanja da bi se kultna franšiza mogla proširiti na televiziju, ne samo kroz crtane serije.

Nekoliko animiranih serija poslije – evo prve prave najave za dugoočekivanu Star Wars seriju. Prošli tjedan je Lucasfilm, odnosno njena predsjednica Kathleen Kennedy, potvrdila da je Jon Favreau zaposlen na mjesto izvršnog producenta i scenarista prve live-action serije smještene negdje u svemir “Zvjezdanih ratova”. U priopćenju za medije na starwars.com i Kennedy i Favreau izrazili su oduševljenje projektom i kako jedva čekaju pridonijeti s novim pričama iz te udaljene galaksije.

Favreau je osim prva dva “Iron Mana” režirao i “Knjigu o Džungli”, a trenutno radi na “Kralju lavova”. Njegova Star Wars serija emitirat će se na još nepostojećoj Disneyevoj streaming platformi.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861