GRRM neće stići dovršiti idući roman, Game of Thrones će preteći svoj predložak – serijala.com
Trenutno čitaš
GRRM neće stići dovršiti idući roman, Game of Thrones će preteći svoj predložak

GRRM neće stići dovršiti idući roman, Game of Thrones će preteći svoj predložak

Iako je većina fanova već ranije izgubila svaku nadu da će im prije travnja i šeste sezone Igre prijestolja u ruke doći šesti roman u svom serijalu Pjesma leda i vatre, George R.R. Martin je to i definitivno potvrdio, priznavši da je fulao već dva roka za predaju materijala izdavačima. Time sigurno nitko nije sretan: ni fanovi, ni Martinov izdavač, ni sam HBO koji će možda izgubiti pokojeg gledatelja jer će u neku ruku sada serija biti ta koja “spoila” knjige.

Možda će sretni biti tek gledatelji serije, koji će konačno biti u prilici nabijati na nos fanovima knjige da znaju što se sljedeće događa.

GRRM je u svom posljednjem blog postu priznao da je promašio već dva roka za predaju završenog romana, onaj zakazan za Noć vještica i onaj drugi, rezervni, završetak 2015. godine. Martin zapravo priznaje da nema pojma koliko će mu još trebati da dovrši roman “The Winds of Winter” — “Još sam mjesecima udaljen do kraja… i to ako će mi pisanje iči dobro. Nekada ide, nekada ne.”

U nastavku teksta Martin objašnjava da će se šesta sezona i šesta knjiga, naravno, u nekim elementima preklapati, te će tako serija otkriti neke stvari prije nego ih on sam objavi u idućem romanu. No, isto tako ističe da autori serije sada idu svojim putem, jer ionako već u seriji postoje likovi koji nastavljaju živjeti u knjigama — i obrnuto.

Martin se doveo u neobičnu situaciju da mu adaptacija prestiže izvorni materijal i bit će zanimljivo vidjeti kako će autori serije izvesti kraj, u odnosu na njegov. Benioff i Weiss već znaju kako Martin planira završiti serijal, no autoru sigurno neće biti drago da ga netko drugi pretekne u okončanju njegove vizije.

GRRM u planu ima — povrh ovog u nastajanju — još jedan roman, dok HBO i njegovi autori još uvijek nisu definitivno odlučili gdje će stati sa serijom. Osam sezona čni se kao realna brojka, no spominje se i filmski završetak…

Šesta sezona Game of Thronesa stiže na HBO negdje u drugoj polovici travnja.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861