Firefly se vraća? Navodni reboot u pripremi za Disney+ – serijala.com
Trenutno čitaš
Firefly se vraća? Navodni reboot u pripremi za Disney+

Firefly se vraća? Navodni reboot u pripremi za Disney+

Nakon što je u siječnju ove godine otvorena mogućnost za povratak Fireflyja na male ekrane čini se smo dobili još par mrvica informacija. Liana Keane s Giant Freaking Robota piše da su izvori s Disneyja potvrdili da je reboot Fireflyja u vrlo ranoj fazi izrade. Trebamo li vjerovati ovoj ekskluzivi? Iskreno — ne znamo. Možda.

Disney je prošli tjedan najavio sve i svašta za svoju streaming platformu Disney+, ali nije bilo riječi o potencijalnom uskrsnuću Fireflyja jer je taj projekt još jako daleko od ozbiljne realizacije. Disney je preuzeo prava na Firefly nakon što su kupili Fox i sve njihove IP-jeve među kojima je i Whedonova znanstveno-fantastična serija.

Izvor za GFR tvrdi da bi nova serija trebala započeti priču o kapetanu Malcolmu Reynoldsu i njegovoj posadi na svemirskom brodu Serenity ispočetka, s ciljem da to sada postane dugotrajna serija na Disneyju. Ono što nije dobro jest da Disney s novom serijom cilja na PG-publiku i više obiteljski orijentirane avanture. Podsjetimo — originalni Firefly je bio PG-13 serija koja je čak i na Foxu pucala na malo ozbiljnije teme i sadržavala moralno upitnije likove.

Firefly se emitirao na Foxu u jesen 2002. godine, a produkcija je uspjela snimiti svega četrnaest epizoda koje su stekle kultni status. Joss Whedon je 2005. dobio priliku završiti avanture posade broda u filmu na velikom platnu Serenity.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861