Netflix: Adaptacija fantasy romana Shadow and Bone premijerno u travnju – serijala.com
Trenutno čitaš
Netflix: Adaptacija fantasy romana Shadow and Bone premijerno u travnju

Netflix: Adaptacija fantasy romana Shadow and Bone premijerno u travnju

Streaming servis je adaptaciju fantasy YA romana Shadow and Bone te Six of Crows naručio još u siječnju 2019. godine da bi tek nedavno podijelio s publikom prvi teaser svog novog projekta. Iako video ne otkriva mnogo, najvažnija stvar je ipak datum premijere koji je ovime zakazan okvirno za travanj 2021. godine.

Spomenuti romani su jedni od najpoznatijih djela američke spisateljice fantasy i YA romana Leigh Bardugo. Njen tzv. Grishaverse sastoji se od originalne Grisha trilogije čiji je predstavnik upravo knjiga Shadow and Bone objavljena 2012. godine. Bardugo je do kraja desetljeća objavila još desetak knjiga slične tematike, među kojima je i Six of Crows iz 2015. godine čiji će elementi također utjecati na nadolazeću seriju.

U centru priče je Alina Starkov, tinejdžerka koja je odrasla bez roditelja u Ravka kraljevstvu, zemlji inspiriranoj carskom Rusijom. No, jednog dana otkriva da posjeduje moć za koju dosad nije znala da postoji te pomoću nje pokušava ujediniti podijeljenju zemlju.

Naručeno je osam epizoda za prvu sezonu koju će raditi Eric Heisserer, scenarist SF filma Arrival te Netflixovog hita Bird Box.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861