Shadow and Bone zaradio obnovu za drugu sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
Shadow and Bone zaradio obnovu za drugu sezonu

Shadow and Bone zaradio obnovu za drugu sezonu

Trebalo je nešto duže nego inače, ali Netflix nije dugo odugovlačio. Streaming servis danas je objavio da je obnovio Shadow and Bone za drugu sezonu. Temeljena na popularnim romanima američke spisateljice fantasy i YA romana Leigh Bardugo serija prati Alinu Starkov (Jessie Mei Li), tinejdžerku koja je odrasla bez roditelja u kraljevstvu Ravka, zemlji inspiriranoj carskom Rusijom. No, jednog dana otkriva da posjeduje moć za koju dosad nije znala da postoji te pomoću nje pokušava ujediniti podijeljenu zemlju.

Netflixova serija, utemeljena na radnji dviju knjiga američko-izraelske autorice Leighe Bardugo — Shadow and Bone i Six of Crows — jedno je od rijetkih televizijskih adaptacija popularnih književnih djela, koje je jednako dobro, ako ne i bolje od izvornika temeljem kojeg je nastalo.

Glumačka je postava na razini, bez gotovo ijednog lošeg odabira. Režija i scenarij izvrsni su, a tri isprepletene priče vrlo se dobro nadopunjuju, zadržavajući pritom vlastite individualnosti i idiosinkrazije. Iako nas serija na samom početku baca u dublji dio bazena, bez pomoći u pojašnjenju tko su griše, koje su njihove “moći”, kako je postavljena geografija prostora u kojem se radnja odvija, dijalozi i ekspozicije daju jasne i nedvosmislene odgovore na sva ta pitanja bez da nam razbijaju osjećaj uronjenosti u seriju.

Bilo da ste zagriženi ljubitelj fantasyja ili samo površni poznavatelj toga književno-filmskog žanra, u seriji Shadow and Bone pronaći ćete nešto što će vam držati interes, a i vas ponekad na rubu kauča, kroz osam epizoda. Tko zna, ako već niste, možda vas potakne da pročitate i triologiju Grishaversea, kao i dvije knjige iz duologije Six of Crows. Netflix nije potvrdio kada se serija točno vraća, ali očekujemo je sljedeće kalendarske godine.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861