Firefly, Terriers, Pushing Daisies, Chuck… Sad bi svi Kickstartali serije – serijala.com
Trenutno čitaš
Firefly, Terriers, Pushing Daisies, Chuck… Sad bi svi Kickstartali serije

Firefly, Terriers, Pushing Daisies, Chuck… Sad bi svi Kickstartali serije

Kickstarter kampanja za financiranje Veronica Mars filma bila je instantni uspjeh — što je, naravno, potaklo fanove ostailih kultnih otkazanjh serija da počnu lobirati za njihovo oživljavanje. Tako je bilo kada je DirecTV spasio Damages i Friday Night Lights te kada je Netflix počeo kopati po smeću network televizije i isprobavati kako im stoje Jericho, Terra Nova, River… Tako je i sada.

Shawn Ryan i Mike Royce na Twitteru su naglas razmišljali o pokretanju kampanja za Terrierse i Men of a Certain Age. Njihovi nastavci imali bi smisla jer obje serije, usprkos lijepom kraju, ostavile su pregršt prostora za nastavak. Koji bi se mogao snimiti sa skromnijim budžetom, nisu to bile ekstravagantne serije. Ni nastavak Chucka ne bi smio biti financijski pretežak, a Zachary Levi već je počeo podgrijavati fanove izrazivši želju za snimanjem filma — “Budite strpljivi. Čekajte nove informacije”, kaže.

Često se spominje i druga kultna i prerano otkazana serija Roba Thomasa, Party Down. Taj film navodno je bio u razvoju, no kao što to obično biva, nije dospio dalje od običnih glasina. Još jedan televizijski autor koji je proizveo nekoliko obožavanih, a slabo gledanih serija je Bryan Fuller. I on je zakuhao glasine o oživljavanju Pushing Daisiesa, pozvavši fanove da glasaju za seriju u EW-ovoj anketi.

EW-ov je pitao fanove koju bi seriju željeli gledati na velikom platnu, a potpomognut upravo Fullerom, vodi Pushing Daisies. Odmah iza njega je uvijek prisutni Firefly, koji uvijek iskoči u ovakvim izborima. Slijede još jedan Whedonov uradak, Buffy, pa Chuck, Gilmoreice

Joss Whedon je odbacio šanse za sličan projekt, prvenstveno zbog prezaposlenosti radom na Marvelovoj franšizi. Plus, ionako već niz godina najavljuje nastavak Dr. Horriblea, pa ništa od toga. Serenity je snimljen za 30-ak milijuna dolara, što nije puno novaca — razmislite malo, želite li zbilja povratak koji neće biti dostojan izvornika, samo za priliku da se još sat i pol družite sa kapetanom Malom i ekipom? Znanstvena fantastika u svemiru nije isto kao teen-noir drama. Uostalom, ta priča je zatvorena, odlična takva kakva je, i za boga miloga, nemojmo je više dirati.

7 komentara
 • mislim da je malo licemjerno nabrajati koje serije bih ja volio obnoviti (Pushing Daisies, Angel, LOST!!!,…) kad znamo da od mene jednog jedinog centa neće vidjeti, ali…
  užasno bih volio vidjeti Kickstarter kampanju za spas neke serije, npr. da vidimo koliko NBC zapravo mrzi Community. čini mi se da bi jedna takva (uspješna) kampanja mogla biti most za spajanje tradicionalne network produkcije i internet publike (da ne kažem internet distribucije).

  ali ponavljam, od mene pare vidjeti neće…

 • treba pokrenuti kickstarter kampanju za zakon:film, to je najbolja serija koju je hrt ikada producirao

 • Bit će sad sigurno još sličnih špekulacija, nagađanja, informacija iz “provjerenih” izvora. Od ovoga što se spominje u svakom članku volio bi definitivno vidjeti barem još jednu sezonu Men of a Certain Age, koliko vidim glavni trojac ionako nema sad neke glavne uloge :)

 • Navijam za Terriers.

  Iskreno, ne razumijem zašto bi netko htio nastavak Buffy, Alias, Gilmorica i Chucka kad su serije imale dovoljno sezona, neke od njih i previše. Također se nadam da neće ‘oživjeti’ Freaks and Geeks i Firefly.

 • Ne znam… nekad je možda bolje pustiti (prerano) ukinutu seriju da ostane ukinuta… recimo jezivo loš Dead Like Me: Life After Death mi je zauvijek pokvario originalnu seriju koju sam prije toga uvijek mogao rado ponovo pogledati.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861