CBS najavio datum premijere ambiciozne ljetne serije Under the Dome – serijala.com
Trenutno čitaš
CBS najavio datum premijere ambiciozne ljetne serije Under the Dome

CBS najavio datum premijere ambiciozne ljetne serije Under the Dome

Poznat je datum premijere adaptacije romana Stephena Kinga, Under the Dome, koja je već ranije bila najavljena za ljetno prikazivanje. Trinaest epizoda sa emitiranjem kreće 24. lipnja, a ovo je jedna u nizu serija kojima javne mreže pokušavaju razbiti ljetnu monotoniju repriza i reality showova.

Mreža u pitanju, dakle, je CBS i zbilja je neobično da su oni bili zainteresirani za nešto što nije klasični procedural. Projekt je izvorno bio razvijan za Showtime. Vodi ga Brian K. Vaughan, čovjek koji je radio na nizu Marvelovih i DC-jevih strip izdanja te autor nekolicine vlastitih, poput Y: The Last Man i Ex Machina. Na televiziji je dosad radio kao scenarist nekolicina epizoda četvrte i pete sezone Losta. Pilot režira Niels Arden Oplev, danski redatelj i scenarist koji je režirao švedski film The Girl with the Dragon Tattoo (Muškarci koji mrze žene). Produkcija još nije počela, a nisu ni popunjene glavne uloge.

Knjiga se bavi nevidljivim poljem sile koji se naglo spusti na gradić. Zapravo, toliko naglo da jedna osoba ostane bez ruke. Avioni se zalijeću u kupolu, ljudi koji su van grada otišli svojim poslovima ostaju odvojeni od obitelji. Nitko ne zna što je zapravo ta barijera, odakle je došla i kada će, da li će, ikada otići. Lokalni stanovnici bore se za opstanak, istodobno se grupirajući u frakcije kojima upravljaju misteriozni likovi.

Također, mreža je najavila datum premijere druge sezone otkazane-pa-obnovljene serije Unforgettable — bit će 26. lipnja.

Komentari (1)
  • Pre mesec dana sam zavrsio ovu knjigu. Odlicna je! Volim SF ali njegove knjige su vise o ljudima, njihovim karakerima i onome sto neka situacija izvlaci iz njih, dobro i lose. Radujem se seriji. Ali bi SF deo trebalo da ostane u zaplecku.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861