Zakon i red: Odjel za žrtve (Law & Order: SVU), 10. sezona u HTV-ovom Retrovizoru – serijala.com
Trenutno čitaš
Zakon i red: Odjel za žrtve (Law & Order: SVU), 10. sezona u HTV-ovom Retrovizoru

Zakon i red: Odjel za žrtve (Law & Order: SVU), 10. sezona u HTV-ovom Retrovizoru

Putem najave s Hrvatske radio televizije:

ZAKON I RED: ODJEL ZA ŽRTVE, X.

(LAW & ORDER: SPECIAL VICTIMS UNIT 10)

utorak, HTV2, 08.11.2011., 23:55, Retrovizor

Deseta sezona snažne i emotivne serije Zakon i red: Odjel za žrtve donosi nove intrigantne slučajeve elitnog odjela newyorške policije, koji istražuje seksualne zločine. Autor serije je Emmyjem nagrađivani producent Dick Wolf, a serija je zbog društvenih problema koje obrađuje dobila brojna priznanja i pohvale (Environment Media Award, Humanitas Prize), kao i glumci za sudjelovanje u društveno korisnim i humanitarnim akcijama.

Serija prati detektiva Elliota Stablera (Christopher Meloni), iskusnoga veterana u Odjelu za žrtve i detektivku Oliviju Benson (Mariska Hargitay), čija je teška prošlost razlog zbog kojega se pridružila ovom odjelu. Kapetan Donald Cragen (Dann Florek) na čelu je Odjela i svojim čvrstim pristupom složenim slučajevima uspješno vodi tim kroz izazove s kojima se suočavaju svaki dan. Detektiv John Munch (Richard Belzer), koji je u odjel prešao iz Jedinice za ubojstva u Baltimoreu, u tim donosi svoj zajedljiv humor, teorije urote i ulici prilagođene istražiteljske vještine. Njegov partner, detektiv Odafin “Fin” Tutuola (Ice-T) dodaje svoj jedinstveni smisao za humor i istražiteljsko iskustvo, što ga čini sjajnim partnerom Munchu. Tu su i forenzički psihijatar George Huang (B. D. Wong), čiji uvid u umove optuženika često pruža značajne informacije koje vode do rješenja slučaja, i dr. Melinda Warner (Tamara Tunie), koja svojim vještinama otkriva forenzičke dokaze. Timu se pridružila i nova pomoćnica okružnoga tužioca Kim Grayleck (Michaela McManus).

Od samog početka emitiranja serija je svake sezone bila nominirana i osvajala je niz uglednih nagrada, među kojima: Emmy, Zlatni globus, Edgar Allan Poe, Image, Prism, Satellite i People’s Choice Award, strukovne nagrade: Motion Pictures Sound Editors, Screen Actors Guild, Writers Guild of America i niz drugih. Meloni, jedan od najpriznatijih i najsvestranijih glumaca današnjice, koji glumi u izazovnim i raznovrsnim ulogama na televiziji i filmu (serija Oz), za ulogu u seriji Zakon i red: Odjel za žrtve 2006. bio je nominiran za Emmy u kategoriji najbolji glumac u dramskoj seriji. Mariska Hargitay od 2004. do 2010. imala je sedam uzastopnih nominacija za najbolju žensku ulogu za nagradu Emmy, a osvojila ju je 2005. Za ulogu detektivke Benson 2006. osvojila je i Zlatni globus, a još je jednom nominirana 2009. Imala je i nekoliko nominacija za nagradu udruge filmskih i TV glumaca SAG (Screen Actors Guild) u kategoriji najbolje glumice u dramskoj seriji, uz još brojne nominacije i priznanja (Gracie Allen, People’s Choice, Prism, Satellite…)

Uloge: Chris Meloni (det. Elliot Stabler), Mariska Hargitay (det. Olivia Benson), Dann Florek (kapt. Donald Cragen), Richard Belzer (det. John Munch), Ice-T (det. Odafin Tutuola), Michaela McManus (Kim Greylek)

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861