Catastrophe i Bloodline obnovljeni za treće sezone – serijala.com
Trenutno čitaš
Catastrophe i Bloodline obnovljeni za treće sezone

Catastrophe i Bloodline obnovljeni za treće sezone

Koja je veza između britanske anti-romantične komedije Catastrophe i Netflixovog obiteljsko-dramskog trilera Bloodline? Nikakava, osim da dijele ovaj naslov kako ne bi morali pisati dvije super-kratke vijesti.

Catastrophe je originalno proizvod britanskog Channela 4, no na američkoj televiziji “emitira” se na Amazonu, pa je tim kanalom došao do nominacije za Emmy za najbolji scenarij u humorističnoj seriji (pilot epizoda). Amerikanac Rob Delaney i britanka Sharon Horgan autori su odličnih dviju sezona emitiranih krajem i početkom prošle godine, a Channel 4 sada najavljuje još dvije.Treća kreće u produkciju najesen za emitiranje negdje tijekom 2017. godine, a vidjet ćemo hoće li se Channel 4 požuriti emitirati obje sezone u istoj godini. Amazon je četvrtu najavio za 2018. godinu. Opet se radi o šesto-epizodnim sezonama.

Netflix — čiji nas Stranger Things fascinira ovih dana — pak je obnovio svoju mračnu obiteljsku komediju Bloodline za treću sezonu. Dok je prva imala 13, druga je imala 10, koliko će sada imati i treća. Kyle Chandler i Ben Mendelsohn nominirani su za Emmy prošlog četvrtka.

I sad kad smo već ovdje: NBC daje novi život Law & Order franšizi, u pomodnom ruhu. Antologija i true crime žanr preuzeli su televiziju, pa bi i NBC malo tog kolača. Punim nazivom Law & Order: True Crime — The Menendez Murders, bit će to poprilično slična varijacija FX-ovog American Crime Story. Umjesto suđenja O.J.-u Simpsonu, Law & Order će se baviti ubojstvima i suđenjem braći Menendez za ubojstvo svojih roditelja. Naručena je osmodijelna prva iteracija.

9 komentara
 • Moze li mi netko preporucit neku dobru komediju? I molim vas nemojte ni u šali spomenuti teoriju velikog praska ni bilo koju drugu seriju sa laugh trackom.

   • Ozbiljno sam pitao, baš me zanima. :-) Odgledao sam u 2 dana sve i još uvijek ne znam zašto. Jer stvar zaista nije pretjerano zanimljiva, viđena je milijun puta, najveća fora je što je u osamdesetima. Zapravo cijelo vrijeme atmosferom asocira na E.T. Čekaš samo da na tim bemićima polete. Možda je to fascinantno… ;-)

    • Sori, automatski pretpostavio da je komentar cinican. Internet, jebiga.

     Super je serija. Meni je ocjena “već viđeno” opcenito jako otrcana, jer jako je tesko danas napraviti nesto potpuno originalno, a da ne podsjeća na nešto žanrovski slično. Recimo, od zadnje dvije recenzije, ni 11.22.63 ni The Night Of nisu narocito originalne, a cak su i obje u neku ruku remakeovi. Ali nema veze, odlicne su makar bile adaptacije.

     Stranger Things tu jako lijepo plese po granici ocitog hommagea i nostalgije, i to je ok. Istovremeno fino funkcionira kao svoja serija. Jasno da je El direktna analogija ET-u, jasno da kopir– ney, posuđuje od Spielberga, Cronenberga, Kinga… Ali zabavna i lagana na momente, a vrlo brzo potom jeziva i mracna; oboje dosta efektno. Ja sam ravno na pola, pa ne raspadne li se centralna misterija kasnije, ali cak nije ni toliko bitno. Atmosfera je super, muzika je super, misterija je dobra.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861