Teaser: Sada je i službeno – ova sezona Dextera je posljednja – serijala.com
Trenutno čitaš
Teaser: Sada je i službeno – ova sezona Dextera je posljednja

Teaser: Sada je i službeno – ova sezona Dextera je posljednja

Showtime je danas službeno potvrdio ono što se smatralo sigurnim već duže vrijeme — osma sezona Dextera, koja je na rasporedu ovog ljeta, označit će kraj popularne serije o najpoznatijem televizijskom serijskom ubojici i osvetniku. Posljednji niz od dvanaest epizoda kreće već 30. lipnja, sa planiranim završetkom i finalem serije 22. rujna.

Dexter je serija koja je definirala Showtime kao mrežu, definitivno njihova najuspješnija drama, iako je Homeland lani uspio ono što Dexter nikad nije — osvojiti prvi dramski Emmy. Čak ni Michael C. Hall nije nagrađen, usprkos dugogodišnjem nizu nominacija. No, u muškoj kategoriji toliko prebukiranoj sjajnim glumcima, sama nominacija znači puno jer bez zlatnine je ostao i Hugh Laurie, primjerice.

Možda će biti vremena za eulogije nakon završetka serije, no Dexter je postao svojevrsna žrtva svog uspjeha u posljednjim godinama. Proporcionalno sa rastom gledanosti, svježina serije i hrabrost scenarista su išli prema dolje. Rekordi gledanosti obarani su svake sezone, no nakon četvrte sezone Dexter je ponavljao iste note iz godine u godinu, bez većih uloga i hrabrosti da se prodrma status quo. Pritisak održavanja uspjeha ubio je želju za svježinom i originalnošću.

Nakon ustajale i loše pete, odnosno šeste sezone, lanjska je označila barem mali pomak na bolje, sa polaganim otkrivanjem Dexterove tajne. Uvodne epizode bile su dobre i čak budile optimizam, da bi sezona ipak završila tradicionalni antiklimaktičnim i mlitavim krajem. Bilo zato što ste ga i dalje smatrali odličnim, ili iz čiste inercije, Dexter je uvijek ostao jedna od obožavanijih serija na ovim krajevima, stalno pri vrhu izbora najpopularnijih serija.

Pročitaj još

Konačno bez pritiska održavanja popularnosti i odugovlačenja serije unedogled, nadamo se jednoj solidnoj sezoni koja će privesti kraju jednu od zapaženijih serija posljednjeg desetljeća, iako ne i toliko relevantnu i vrhunsku kakvom se činila u svojim prvim sezonama. Ali Dexter zaslužuje završiti sa praskom koji će se pamtiti, ako već neće moći isprati gorak okus zadnje tri sezone.

Ah, da — Showtime je objavio i prvi dvominutni isječak iz finalne sezone. Eto ga:

6 komentara
  • Neka je, trebalo je realno završiti koju sezonu ranije, ali vjerujem da ćemo dobiti dobru zaokruženu priču. Dexter to zaslužuje.

  • Fala kurcu da su ga vise zavrsili, serija je komotno mogla da se zavrsi u petoj sezoni kada su mu ubili zenu ali ne stoka je bila gladna para pa su napravili jos tri sezone samo da izvuku sto vise para iz fransize. Nece mi ni malo serija ne dostajati jer nije to onaj dexzter kojeg smo gledali u prve dve sezone.

  • Zaista me zanima kako će završiti…njegovom smrću,možda zatvorom,bijegom ili odlaskom u zalazak sunca….iskreno,neovisno o kritikama (koje imaju čvrste temelje i logičnosti) nedostajati će mi….ovo me podsjeti na nikada prežaljenoga Soprana……..uh.

  • Što se tiče Emmyja, nikad mi neće biti jasno zašto Hall i sama serija nisu bili nominirani za prvu sezonu. Tada je Hall mogao i osvojiti, ali Akademija je favorizirala Spadera.

  • ne sviđa mi se ideja o pospremanju dextera na drugi svijet ili zatvor. sestra je slaba karika, kao i ona trovačica, taj lik kao da je došao iz neke druge serije, uključujući i totalno iritantnu glumicu. hoćemo hepi end za dextera :D. :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861