Glee obnovljen za petu i šestu sezonu, epizoda Hannibala povučena – serijala.com
Trenutno čitaš
Glee obnovljen za petu i šestu sezonu, epizoda Hannibala povučena

Glee obnovljen za petu i šestu sezonu, epizoda Hannibala povučena

Glee, Fox

Čujete li ovu tišinu? To je zvuk ničijeg entuzijazma koje ne odzvanja televizijskim svijetom nakon što je Fox obnovio Glee za petu i šestu sezonu. Odluka je bila sigurna i očekivana, iako tek manje iznenađenje predstavlja paket-obnova za sljedeće dvije sezone. Vijest dolazi sa malim zakašnjenjem u odnosu na prošlomjesečni blok obnova, vjerojatno zbog kompliciranijih pregovora koji dolaze uz duplu obnovu i poodmakle sezone.

Glee je i dalje kinda-sorta uspjeh za Fox, iako gledanost nije na razini prve hit-sezone. Doduše, Foxu i dalje zarađuje solidne pare sa strane prodajom albuma i singlova pjesama iz serije. Nakon što je 2009. godine pokrenuo mini-trend glazbenih serija, Glee je daleko od pop-kulturalne relevantnosti iz prve sezone, a bome i svježine te kvalitete — kao i, uostalom, sve serije Ryana Murphyja, koje se nakon obećavajućeg i zabavnog starta pretvaraju u samodopadni nered. Pri čemu je American Horror Story, doduše, izuzetak pravilu pošto je krenuo od dna te kasnije pronašao svoju svrhu.

Iako je proteklih godina odgađao odluke do posljednjeg trena — sjetimo se samo masovnog otkazivanja kad su nestali Lie To Me, Human Target i The Chicago Code — Fox sada ima praktički riješenu situaciju za narednu sezonu. “Upitne” ostaju sudbine animiranog The Cleveland Showa te Sutherlandovog Toucha, no nema baš ničeg upitnog u vezi njihove budućnosti. Neki dan se proširila glasina da je Cleveland otkazan, što još uvijek nije, ali bit će zajedno sa Touchem koji lani ionako nije bio otkazan samo zbog Kieferovog imena i prezimena.

U ostalim vijestima… NBC je, na sugestiju autora serije Bryana Fullera, s rasporeda skinuo četvrtu epizodu Hannibala te će idući tjedan skočiti ravno na petu. Razlog je sadržaj epizode koja prikazuje ubojstvo djece, a djelovala bi netaktično i neukusno (isprike zbog igre riječi) u kontekstu nedavne tragedije na bostonskom maratonu. Nije poznato hoće li cijela epizoda biti dostupna online, ili samo ključni dijelovi, no NBC tvrdi da nije toliko bitna za serijalizirani dio priče. S druge strane, kritičari su dobili pet epizoda na uvid, i to bez sporne četvrte, te komentiraju kako definitivno ima dijelova slagalice koji će nedostajati.

U svakom slučaju, ovo nije jedini primjer odgode i sklanjanja epizoda zbog tragedije u Bostonu. Osim što su neke serije bile odgođene zbog emitiranja vijesti, epizoda Castlea odgođena je jer se također vrti oko eksplozivne naprave, a Fox je povukao epizodu Family Guyja u kojoj je Peter autom pregazio maratonce.

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861