Steven Moffat i Mark Gatiss će raditi na remakeu Dracule za BBC – serijala.com
Trenutno čitaš
Steven Moffat i Mark Gatiss će raditi na remakeu Dracule za BBC

Steven Moffat i Mark Gatiss će raditi na remakeu Dracule za BBC

Steven Moffat broji posljednje dane na Doctoru Whou, ali čini se kako neće biti besposlen dugo. RadioTimes javlja kako će, zajedno s Markom Gatissom, započeti rad na remakeu Stokerove Dracule za BBC.

U tijeku su pregovori s BBC-jem, ali čini se kako nekih velikih zapreka i nema. Očekuje se kako će BBC naručiti projekt za emitiranje u 2019., a slično poput Sherlocka – Dracula će se emitirati kao serija od šačice epizoda u filmskom trajanju od 90 minuta. Spominje se brojka od tri, pet ili šest po sezoni, a hoće li to biti modernizacija kao i Sherlock nije poznato u ovom trenutku.

Scenarij još nije napisan, a kamoli casting glumaca za eventualnu seriju, no – Sue Vertue će producirati za Hartswood Films (Sherlockova produkcijska kuća). Četvrta sezona Sherlocka je pokazala brojne slabosti novijih Moffatovih i Gatissovih scenarija, ali Sherlock svejedno uživa veliku popularnost, kako na otoku, tako i apsolutno bilo gdje drugdje na planeti.

Početak snimanja Dracule, ako BBC naruči projekt, očekuje se kroz godinu dana, a što se tiče Sherlocka – izvor za Radio Times poručuje: “Sherlock će se vratiti kad se Sherlock vrati.”

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861