Damon Lindelof bi mogao raditi na adaptaciji Watchmena za HBO – serijala.com
Trenutno čitaš
Damon Lindelof bi mogao raditi na adaptaciji Watchmena za HBO

Damon Lindelof bi mogao raditi na adaptaciji Watchmena za HBO

Prije nekoliko dana Hollywood Reporter je prenio informacije svojih izvora kako je Damon Lindelof odabran za rad na adaptaciji Mooreovog epohalnog djela, Watchmen. Mooreov strip već je doživio filmsku verziju 2009., ali u godinama prije i poslije nje – obožavatelji su tražili popularni adaptacijski tretman od kabelskog diva, HBO-a.

Čini se kako bi se to napokon moglo i ostvariti. Damon Lindelof je vrlo polarizirajuća figura u svijetu filma/serija, ali ne i ovdje kod nas. Štovatelji smo lika i djela gospodina Lindelofa i svi koji su rekli kako je izdao Lost finalem serije – u pravu ste, ali ne iz razloga kojeg mislite. “The End” je izdao duh same serije u smislu da je gledateljima dao previše odgovora, što, naravno, opet ne znači da je finale bilo loše. Dapače. Činjenica jest da se ljudi još uvijek svađaju oko epizode koja se emitirala prije sedam godina, a Lindelof trlja dlanove negdje.

Lindelof je poslije Losta uzeo kratku pauzu, te prije Leftoversa radio na “Prometheusu” s Ridleyem Scottom i Jonom Spaihtsom, “Tomorrowlandu”, “Star Trek: Into Darkness”. Dobitnik je Emmyja i WGA nagrade za prvu sezonu Losta, korisnik je na Instagramu, a ima i dva Peabodyja; za rad na Lostu i Leftoversima.

Snyderov “Watchmen” je propao na kino-blagajnama i HBO i Warner Bros. su potvrdili kako on neće sudjelovati na novoj adaptaciji – ako će se ona uopće i raditi. Zanimljivo će biti vidjeti Lindelofov pokušaj, ali iskreno – draže bi nam bilo i kad bi radio nešto drugo. Bilo kako bilo, čekamo vijesti s HBO-a, a Alan Moore proklinje dan kada je počeo raditi za DC.

“ČUVARI su američki strip dvojice Europljana, pisca Alana Moorea i crtača Davea Gibbonsa. ČUVARI su toplo ljubavno pismo superjunacima i oproštajni govor na njihovu hladnom grobu. ČUVARI su strip u sveščićima koji nisu čitala samo djeca i koji nije odbačen: od svoga prvoga pojavljivanja prije gotovo trideset godina neprestance je u prodaji i naklada mu je, samo na engleskom jeziku, višemilijunska.” kaže naša Fibra čije prekrasno tvrodoukoričeno izdanje stripa je među najboljima na svijetu.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861