Syfy je naručio pilot prema kratkoj priči Georgea R. R. Martina – serijala.com
Trenutno čitaš
Syfy je naručio pilot prema kratkoj priči Georgea R. R. Martina

Syfy je naručio pilot prema kratkoj priči Georgea R. R. Martina

Nekadašnji dom jedne od najboljih znanstveno-fantastičnih serija svih vremena, Battlestar Galactice, u ciljanom je pokušaju povratka stare slave zadnjih nekoliko godina. Nakon završetka Galactice – Syfy je plivao kroz hrpe smeća koje nije bilo vrijedno pedigrea mreže na kojoj se emitiralo. Bivši Sci-Fi kanal nikad nije bio utočište kvalitete, ali tu i tamo pojavilo bi se nešto zbilja posebno.

Nakon rebrandinga kabelska mreža nije uspijevala pronaći hit, a ulaganje na skupi Defiance nije se isplatilo. Haven i Helix su bili i prošli, a Sharknado je doživio nekoliko nastavaka. Syfyjeva trenutna ponuda uključuje odlikaše The Expanse i Magicianse, a pravu malu lepezu solidnih, za-svakog-ponešto serija, zatvaraju Wynonna Earp, Killjoys, 12 Monkeys, Van Helsing i Dark Matter.

U svibnju je mreža najavila kako je zainteresirana za kratku priču Georgea R. R. Martina (“Pjesma leda i vatre”), Nightflyers, a prije par dana i službeno je najavila snimanje pilot epizode.

Radnja priče prati devetoro znanstvenika na ekspediciji na svemirskom brodu Nightflyer, kibernetičkom čudu s misterioznim kapetanom. Vrlo brzo posada biva zarobljena u dubokom svemiru, ostavljena na milost luđaku koji može učiniti bilo što, a namjerava ih sve ubiti.

Nightflyers je napisan 1980., a 1987. pretvoren je i u film istog imena.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861