Najavljen program sedmog Fantastic Zagreb film festivala – serijala.com
Trenutno čitaš
Najavljen program sedmog Fantastic Zagreb film festivala

Najavljen program sedmog Fantastic Zagreb film festivala

Sedmo izdanje Fantastic Zagreb film festivala počinje za tri dana, a danas su na konferenciji za medije organizatori najavili odličan program.

Konferencija se održala u Pop-Up Summer Gardenu kojeg je na samom ulazu na Ljetnu pozornicu Tuškanac postavio kreativni tim Swanky Mint Hostela. Ovaj šareni i udoban lounge u hladovini šume Tuškanac privući će mnoge fantastičnim koktelima i odličnom glazbom, a radit će sve do sredine rujna. U njemu ćete se tijekom Fantastic Zagreba zabaviti uz sjajne DJ-e i live bendove kao što su Pill Jackson, Sinke Fresh, Egzotika, Jeff Jarunski, Rea i mnogi drugi, a imate ih priliku slušati svaki dan već od 18h.

Ljetna pozornica Tuškanac jedno je od najljepših mjesta ljetnog Zagreba i prava bi ga šteta bila propustiti, pogotovo uz sjajne žanrovske filmove.

Mia Pećina, partnerica i direktorica festivala, zahvalila se sponzorima i gradu Zagrebu na još jednoj godini i poručila kako je ovo zadnja godina Fantastica na Medvedgradu dok se ne završi renovacija, u koju Park Prirode Medvednica kreće na jesen.

 

Stjepan Hundić, partner i umjetnički direktor, najavio je ponajbolje žanrovske filmove na ovogodišnjem izdanju kao i holivudski hit, film otvorenja: “Otvaramo festival s velikim holivudskim hitom Baby Driver/ Vozač, koji se paralelno s europskom premijerom u četvrtak otvara samo na Fantastic Zagrebu, u suradnji s Continental filmom, distributerom filma u Hrvatskoj. Od ostalih naslova svakako treba izvojiti francuski svjetski festivalski hit Sirovo; Projekt Lazarus; ruski Sila privlačnosti; dva dokumentarna filma David Lynch: Život kao umjetnost i hit sa Sundancea 78/52 čiji autor Alexandre Philippe dolazi u Zagreb predstaviti film. Iz programa Sretan rođendan izdvajamo; Conan Barbarin, Poltergeist, Suspiria i Robocop. Povodom nedavnog gubitka izvanrednog režisera Jonathana Demmea prikazujemo njegov najveći hit Kad jaganjci utihnu.

U jedanaest festivalskih dana prikazat će se niz premijernih filmova u različitim programskim sekcijama: Orient Exspress, Panorama, Ponoćno ludilo, Americana, Sretan rođendan! i Nordijski fokus. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, suspens, kultni žanrovski klasici, filmovi strave, dokumentarci… i dodatna iznenađenja očekuju filmofile i zagrebačku publiku na predivnoj Ljetnoj pozornici Tuškanac. Očekuju vas i dvije fantastične noći za kraj festivala na zagrebačkoj utvrdi Medvedgrad, 7. i 8. srpnja s dva fantastična filma. U petak 7. srpnja, u suradnji s Motovun Film Festivalom organizirana je i projekcija španjolskog hit mystery trilera BAR Alexa de la Iglesije, a u  subotu 8. srpnja kultni SF klasik STVOR slavnog Johna Carpentera nakon čega je tulum do zore.

Za posebnu završnu večer Festivala 9. srpnja, na ljetnoj pozornici Tuškanac prikazuje se legendarni SF klasik METROPOLIS Fritza Langa! Remek-djelo njemačkog eskpresionizma i jedan od temeljnih filmova SF žanra ove godine obilježava svoj 90. rođendan!

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3), a vašu ulaznicu možete kupiti i prije početka projekcije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac.

7. Fantastic Zagreb održava se od 29. lipnja do 9. srpnja.

Organizatori festivala zamolili su gledatelje da svoje ulaznice za projekcije na Medvedgradu kupe čim prije i ne dolaze autima na utvrdu bez kupljene ulaznice i time stvarali bespotrebnu gužvu.

Vidimo se i ove godine, mahnite nam u prolazu, bit ćemo na projekcijama!

2 komentara
  • ne znam jeste li čuli za I’m Dying Up Here. komedija/drama koja dokumentira standup 70tih. kako izgleda mogla bi odgovarati nekima među vama.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861