Umrla je Mira Furlan – serijala.com
Trenutno čitaš
Umrla je Mira Furlan

Umrla je Mira Furlan

Nakon duge bolesti u 66. godini preminula je Mira Furlan. Rođena u Zagrebu 1955. godine u kojem je diplomirala na Akademiji dramske umjetnosti Mira je bila jedna od naših najvećih glumica. Neke od svojih najzapaženijih uloga odigrala je u osamdesetim godinama prošlog stoljeća, među kojima se ističu “Lepota poroka” Živka Nikolića, “Kiklop”, Antuna Vrdoljaka i “Otac na službenom putu” Emira Kusturice.

Mira je svoj trag ostavila i na kazališnim daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, ali i brojnim ulogama na malom ekranu u “Smogovcima”, “Velom mistu”, “Nepokorenom gradu”, “Putovanju u Vučjak” i mnogim drugim projektima. Nakon što je 1991. potjerana iz svog Zagreba pod pritiscima tadašnje vlasti koja joj je okrenula leđa Mira i njena obitelj emigrirali su u Sjedinjene Američke Države u kojima je nastavila svoju glumačku karijeru.

Kroz pet televizijskih sezona i nekoliko filmova Mira je utjelovila Delenn u jednoj od najboljih znanstveno-fantastičnih serija svih vremena Babylon 5 autora J. Michaela Straczynskog koji joj je na Twitteru posvetio vrlo dirljivu poruku.

Krajem 2004. Mira se vraća na male ekrane u ABC-jevom megahitu Lost u kojem je utjelovila misterioznu Danielle Rousseau, ulozi kojoj se vraćala nekoliko puta do kraja serije 2010. godine.

Počivaj u miru, Mira. Nedostajat ćeš nam više nego što smo sposobni napisati.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861