J. Michael Straczynski radi reboot Babylona 5 za CW – serijala.com
Trenutno čitaš
J. Michael Straczynski radi reboot Babylona 5 za CW

J. Michael Straczynski radi reboot Babylona 5 za CW

Autor jedne od najboljih znanstveno-fantastičnih televizijskih serija u povijesti vraća se svojoj svemirskoj postaji Babylon 5. Američki mediji jučer su potvrdili kako J. Michael Straczynski i The CW rade na novoj verziji Babylona 5. Projekt se opisuje kao “reboot iz temelja”.

U originalnoj seriji pratili smo svemirsku stanicu Babylon 5, posljednje utočište za diplomate, kriminalce, izbjeglice, pripadnike svih zamislivih i nezamislivih vrsta. Posljednje utočište za mir u galaksiji u razdoblju od pet godina (2257.-2262.). U seriji su pokriveni apsolutno svi aspekti koji u svijetu današnjice dobijaju sve više na značaju; ljudi i civilizacije, političkih sustava, ljudskih prava, religije, ksenofobije, rasizma, nacizma, vojnih supersila, oslanjanje i vjeru u “više sile”, dvoličnosti, oportunizam itd. Babylon 5 se počeo emitirati 1993., a svaka od pet sezona pokrivala je jednu godinu u seriji.

CW-ova serija pratit će Johna Sheridana, časnika Eartforcea s misterioznom prošlošću koji je dodijeljen naslovnoj svemirskoj postaji. I baš kao i u originalnoj seriji Babylon 5 je pet milja dugačko utočište za sve slojeve društva u galaksiji. Sheridanov dolazak je okidač za sudbinu kakvoj se nije nadao niti u najluđim snovima kada zemaljska istraživačka kompanija slučajno izazove sukob s civilizacijom milijunima godina ispred naše. Babylon 5 i Sheridan sada su posljednja šansa za spas čovječanstva.

Novi Babylon 5 je u pripremi što ne znači da će ga mreža i naručiti, ali šanse su prilično velike osim ako netko gadno ne zezne. Kada će isti ugledati svjeto dana nitko još ne zna. Pratimo situaciju.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861