Dracula: BBC potvrdio datum premijere, serija kod nas na Netflixu – serijala.com
Trenutno čitaš
Dracula: BBC potvrdio datum premijere, serija kod nas na Netflixu

Dracula: BBC potvrdio datum premijere, serija kod nas na Netflixu

Još u listopadu prošle godine BBC je naručio novu adaptaciju Stokerovog romana o Drakuli. Prije nešto više od mjesec dana britanska javna televizija je konačno i predstavila prve video materijale iz nadolazeće (mini)serije. Danas smo dobili dva nova trailera koja možete pronaći u nastavku. U veljači 2018. u razgovoru za RadioTimes Gatiss i Moffat, autori serije, najavili su svoj novi projekt:

Radimo Drakulu za BBC. To će trajati najmanje dvije godine. Nećemo raditi na novim nastavcima Sherlocka dok radimo Drakulu… nikad ne recite nikad, ali ne — nemamo ideju za nove nastavke u ovom trenutku.

Rad na Drakuli, na pisanju scenarija, započeo je u ožujku prošle godine, a samo petnaestak dana od premijere BBC je konačno najavio da će prvu epizodu prikazati na Novu godinu, odnosno da će biti dostupna od 4. siječnja na Netflixu. Slično poput SherlockaDracula će se emitirati kao serija od tri epizode u filmskom trajanju od 90 minuta. Variety piše da će se serija odvijati u 1897. godini, a bavit će se dolaskom poznatog Transilvanijskog grofa u viktorijanski London. Osim BBC-ja koji će emitirati Draculu svojim gledateljima — ostatak svijeta, kao što smo već i naveli, moći će pratiti seriju na Netflixu.

Dracula — od 1. siječnja na BBC-u, od 4. siječnja na Netflixu.

Komentari (1)
  • Upravo pogledao prvu epizodu, Gatiss i Moffat znaju posao a Dolly Wells i Claes Bang su odlični, pogotovo potonji kao Drakula. Ukratko, kao pametnije napisana i bolje režirana Hammer produkcija.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861