Pacifik premijerno na HBO Adriji – serijala.com
Trenutno čitaš
Pacifik premijerno na HBO Adriji

Pacifik premijerno na HBO Adriji

HBO S PONOSOM PREDSTAVLJA NOVU EPSKU SERIJU

OD PRODUCENATA KULTNE SERIJE “ZDRUŽENA BRAĆA” TOMA HANKSA, STEVENA SPIELBERGA TE GARYJA GOETZMANA

——

EKSKLUZIVNA PREMIJERA PRVE EPIZODE NA HBO-u U HRVATSKOJ:

PONEDJELJAK, 15.03. U 20.05H;

SAMO DAN NAKON AMERIČKE PREMIJERE

“Ovo nije povijest, ni samo moja priča. Umjesto toga, pokušao sam biti glasnogovornik svojih drugova koji su pometeni u bezdan rata.“
– Eugene B. Sledge, With the Old Breed

U produkciji Playtonea i DreamWorksa, za ovu HBO-ovu miniseriju odgovorni su izvršni producenti Tom Hanks, Steven Spielberg i Gary Goetzman, producentski tim „Združene braće“, HBO-ove miniserije iz 2001. g., koja je višestruko nagrađivana, a između ostalih priznanja dobila je i nagrade Emmy te Zlatni globus. Hanks i Goetzman također su izvršni producenti HBO-ove miniserije „John Adams“, koja je osvojila rekordnih 13 Emmyja 2008. godine.

The Pacific 1

PACIFIK prati isprepletene istinite priče trojice američkih marinaca Roberta Leckieja (James Badge Dale), Eugenea Sledgea (Joe Mazzello) i Johna Basilonea (Jon Seda) tijekom njihova sudjelovanja na pacifičkoj bojišnici Drugoga svjetskog rata. Miniserija prati te vojnike i njihove drugove od prve bitke protiv Japanaca za otok Guadalcanal, bitke za prašume rta Gloucester te osvajanja uporišta na otoku Peleliu, do krvavih borba na pijescima Iwo Jime, ratnih strahota Okinawe i, napokon, njihova trijumfalna, ali i u neku ruku, mučna povratka kućama nakon pobjede nad Japanom.

Miniserija je dijelom zasnovana na knjigama “Helmet for My Pillow“ („Šljem kao jastuk“) Roberta Leckieja te “With the Old Breed” („Sa starom vrstom“) Eugenea B. Sledgea, kao i dodatnim materijalima iz knjiga “Red Blood, Black Sand” („Crvena krv, crni pijesak“) Chucka Tatuma te “China Marine” („Kineski marinac“) Eugenea B. Sledgea i originalnim intervjuima provedenim od strane producenata.

Priča

8. prosinca, tek nešto više od 24 sata nakon iznenadna napada Japanaca na američku mornaričku bazu Pearl Harbor, Kongres je formalno objavio rat carskom Japanu. Čitavo desetljeće tenzije između Japana i Amerike rasle su zbog japanskog širenja i osvajanja regije, uključujući velik dio Kine i jugoistočne Azije. Kao posljedica napada na Pearl Harbor, Amerikanci su se službeno uključili u Drugi svjetski rat koji su prethodne tri godine vodile snage Saveznika, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Sovjetski Savez, Kinu, Kanadu i Australiju, protiv Sila osovine, uključujući Japan, Njemačku i Italiju. Praktički preko noći, regrutacijski uredi diljem zemlje postali su prepuni tisućama Amerikanaca koji su se dobrovoljno prijavili u vojsku. Velika većina njih izabrala je marince, čije su se snage utrostručile u samo šest mjeseci nakon napada na Pearl Harbor.

The Pacific 2

Dok je HBO-ova miniserija „Združena braća“ pratila iskustva jedinice padobranaca na europskom bojištu, PACIFIK dočarava rat na drugoj strani svijeta koji se vodio na većem dijelu Tihog oceana i njegovih otoka poput Filipina, Nizozemske Istočne Indije – današnje Indonezije, Nove Gvineje i Solomonskih otoka. Miniserija prati isprepletene odiseje trojice vojnika 1. divizije marinaca, kolektivno nazvane „Stara vrsta“ zbog svoje reputacije najstarije i najveće aktivne divizije marinaca u Americi. Uz potporu svojih kolega marinaca te drugova iz mornarice, zrakoplovstva i vojske, 1. divizija marinaca bila je prva na mnogim od najžešćih bojišta na Pacifiku.

Produkcija

Izvršni producenti: Tom Hanks, Steven Spielberg, Gary Goetzman
Suizvršni producenti: Tony To, Eugene Kelly, Graham Yost, Bruce C. McKenna
Producenti: Cherylanne Martin, Todd London, Steven Shareshian
Koproducenti: Robert Schenkkan, George Pelecanos, Michelle Ashford
Nadzorni producent: Tim Van Patten
Direktori fotografije: Remi Adefarasin i Stephen Windon
Produkcijski dizajner: Anthony Pratt
Skladatelji: Hans Zimmer, Geoff Zanelli i Blake Neely
Glazbeni nadzornici: Evyen J Klean, Deva Anderson;
Casting: Meg Liberman, Cami Patton, Christine King
Montažeri: Alan Cody, Edward A. Warschilka, Marta Evry
Nadzornik vizualnih efekata: John E. Sullivan
Nadzornik specijalnih efekata: Joss Williams;
Kostimografkinja: Penny Rose
Povijesni konzultant: Hugh Ambrose
Vojni savjetnik: satnik Dale A. Dye, američki marinac (umirovljen).
Predsjednik HBO-ovih miniserija, Kary Antholis, na čelu je produkcije.

Dodatne informacije

HBO Predstavništvo u RH
Tel: +385-1-6681591,
Fax: +385-1-6681592,
Marin Kariž; e-mail: marin.kariz@hbo.hr
Marina Maslać; e-mail: marina.maslac@hbo.hr
URL: www.hbo.hr

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861