Spielberg, Hanks i HBO vraćaju se Drugom svjetskom ratu – serijala.com
Trenutno čitaš
Spielberg, Hanks i HBO vraćaju se Drugom svjetskom ratu

Spielberg, Hanks i HBO vraćaju se Drugom svjetskom ratu

Nakon dviju monumentalnih televizijskih mini-serija, Združene braće i Pacifika, glavni akteri odgovorni za prethodna dva projekta pripremaju i treći. Steven Spielberg i Tom Hanks, naravno u suradnji sa HBO-om, planiraju i treću ratnu mini seriju.

Nakon europske i pacifičke bojišnice Drugog svjetskog rata, nova mini-serija pratila bi Osmu zračnu jedinicu u borbi protiv nacističke Njemačke. Deadline.com piše da je dojac osigurao prava na knjigu “Masters Of The Air: America’s Bomber Boys Who Fought The Air War Against Nazi Germany”, koja će uz još nekoliko djela poslužiti kao izvor inspiracije za mini-seriju.

Projekt je navodno u razvoju već par mjeseci, no vjerojatno ćemo do same premijere pričekati još par godina. Prijašnje dvije mini-serije bile su popriličan uspjeh za HBO, pa nije teško pretpostaviti da će ponovo biti prilično zainteresirani za suradnju. Graham Yost, scenarist obaju prethodnih mini-serija, navodno je također zainteresiran za nastavak suradnje, a trenutno se bavi FX-ovim Justifiedom, čiji je autor i showrunner.

4 komentara
 • Može, može i može. Neka još i ovo naprave, pa su tako pokrili WW2 o završili “trilogiju” serija koja će se pamtiti kao vrhunac ratne kinematografije. Možda sam za sada malo previše entuzijastičan, ali od mene svakako imaju podršku. :)

   • No Americans, no fun.
    Iako je istocni front imao vece bitke, vise zrtava, na kraju krajeva i pruza nenormalan potencijal za serije/filmove, Amera tamo nije bilo, a njihova publika to ne bi pohrlila da gleda.

   • U to čisto sumnjam pošto Amerikanci rade ovo, tako da… Ali bilo bi mi svakako drago i zanimljivo vidjeti nešto bitaka u Sj. Africi. Tunis i sl.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861