Band of Brothers: Za 20. obljetnicu HBO je pripremio podcast s Tomom Hanksom i društvom – serijala.com
Trenutno čitaš
Band of Brothers: Za 20. obljetnicu HBO je pripremio podcast s Tomom Hanksom i društvom

Band of Brothers: Za 20. obljetnicu HBO je pripremio podcast s Tomom Hanksom i društvom

Jedna od najboljih serija svih vremena, HBO-ovo remek-djelo Band of Brothers, ponovno će ući u kolektivnu svijest za svoj dvadeseti (20.!) rođendan. Mreža je pripremila podcast pod vodstvom Rogera Bennetta koji će u dvanaest epizoda povesti svoje slušatelje kroz svih deset epizoda serije. Već sljedeći tjedan Tom Hanks, izvršni producent i jedan od scenarista prve epizode “Curahee”, bit će gost u prologu i epizodi koja će se baviti tom prvom epizodom serije.

Podcast će u prvoj epizodi ugostiti i Rona Livingstona, čovjeka koji je utjelovio kapetana Lewisa Nixona. Osim Hanksa i Livingstona u epizodama će sudjelovati i Damian Lewis (Richard “Dick” Winters), Donnie Wahlberg (Carwood Lipton) i brojni drugi. Podcast će biti dostupan na sve načine na koje slušate podcaste; Spotify, Apple podcasts, etc.

Podsjetimo, Band of Brothers (“Združena braća”) važan je događaj za HBO i televiziju. Desetodijelna miniserija temeljena na popularnom publicističkom djelu Stephena E. Ambrosea o američkoj padobranskoj jedinici iz 2. svjetskog rata poznatoj kao satnija E. Počevši od njihove rigorozne obuke u vojarni u Georgiji 1942., miniserija prepričava čudesne podvige ove trupe dobrovoljaca koji su se padobranima spustili u Francusku u rano jutro Dana D 1944., predvodili Rajnsku i Market-Garden ofenzivu, borili se s nacistima u Bastogneu i Ardenima te osvojili Hitlerovo “neosvojivo” Orlovsko gnijezdo u Berchtesgadenu 1945.

Pročitaj još

Band of Brothers je osvojio sedam Emmyja iz dvadeset nominacija, uključujući i one za najbolju miniseriju i izvanredno postignuće u interaktivnom televizijskom programu. Serija je dobila i prestižnu nagradu Peabody za “… oslanjajući se na povijest i sjećanje za odavanje počasti onima koji su se borili kako bi očuvali slobodu.”

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861