Y: The Last Man dolazi za deset dana – serijala.com
Trenutno čitaš
Y: The Last Man dolazi za deset dana

Y: The Last Man dolazi za deset dana

Ostalo je svega deset dana do premijere FX-ove adaptacije popularnog stripa Bryana K. Vaughana i Pije Guerre, Y: The Last Man. Nakon svih mogućih problema koji su zadesili ovu adaptaciju pravo je malo čudo što smo sada toliko blizu. Ali, hej. Još stigne neka apokalipsa.

Podsjetimo — pilot za Y je snimljen i spremljen još pred kraj 2018., a serija je u siječnju 2019. najavljena za 2020. Nakon što su prošle veljače napokon određeni datumi za snimanje u ožujku… pa, sjećamo se kako je ožujak 2020. završio. Serija se počela snimati u listopadu prošle godine u Kanadi, a kamere su se na prvoj sezoni ugasile nešto ranije ove godine.

Barry Keoghan, čovjek koji je trebao igrati naslovnog posljednjeg muškarca, zamijenjen je Benom Schnetzerom (WarcraftPride) prošle godine, a THR je potvrdio i da su Lashana Lynch i Imogen Poots napustili projekt, a njihove uloge, agentice 355 i Yorickove sestre Hero Brown, preuzele su Ashley Romans i Olivia Thirlby. Glumačku postavu upotpunjavaju Diane Lane, Amber Tamblyn, Marin Ireland, Diana Bang, Elliot Fletcher i Juliana Canfield. Eliza Taylor odabrana je za showrunnericu serije nakon što su projekt napustili Michael Green i Aida Croal. Louise Friedberg (Borgen) režirala je prve dvije epizode, a žene će biti u redateljskom stolcu za cijelu prvu sezonu. FX se pohvalio i kako je produkcija zaposlila žene na gotovo svim vodećim pozicijama, uključujući redateljicu fotografije, dizajnericu kostima, produkcijsku dizajnericu, šeficu montaže…

Y: The Last Man je priča o Yoricku, posljednjem muškarcu na svijetu nakon što neobjašnjiva kuga ubije sve muškarce na planeti. Y je sjajna priča koja se bavi budućnosti čovječanstva, fantastičnim ženskim likovima i jednim malenim majmunom. Produkcija je također javila kako će majmunčić Ampersand biti potpuno CGI.

Na stripu “Y: The Last Man” radila su i dva domaća autora i Gorana, Goran Parlov i Goran Sudžuka. Rođen u Zagrebu 1969., Sudžuka je crtao trinaest brojeva Yorickovih avantura, a u svojoj bogatoj karijeri radio je i na brojnim poznatim stranim stripovima kao što su “Hellblazer”, “Wolverine”, “Wonder Woman”, “Daredevil”, “Thor” i “Deadpool”. 2001. dobio je i nagradu Russ Manning za najobećavajućeg novog autora. Goran Parlov je stripove počeo crtati u devedesetima, a crtao je i na tri broja “Y: The Last Man”. Crtež za “Y” radili su Pia Guerra i Paul Chadwick, a naslovnice J. G. Jones, Aron Wiesenfeld, Massimo Carnevale.

Y: The Last Man stiže u ponedjeljak, 13. rujna na FX on Hulu s prve dvije epizode. Mreža je naručila deset epizoda za prvu sezonu.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861