Y: The Last Man: Napokon je krenulo snimanje na FX-ovoj seriji – serijala.com
Trenutno čitaš
Y: The Last Man: Napokon je krenulo snimanje na FX-ovoj seriji

Y: The Last Man: Napokon je krenulo snimanje na FX-ovoj seriji

Nakon brojnih odgoda i problema The Hollywood Reporter prenosi kako je u Kanadi napokon krenulo snimanje na FX-ovoj adaptaciji stripa Bryana K. Vaughana i Pije Guerre, Y: The Last Man. I, da — dobro ste to pročitali FX je vratio sufiks “The Last Man” nakon što je na početku produkcije serija samo nosila naziv Y.

Podsjetimo — pilot za Y je snimljen i spremljen još pred kraj 2018., a serija je u siječnju 2019. najavljena za 2020. Nakon što su ove veljače napokon određeni datumi za snimanje u ožujku… pa, sjećamo se kako je ožujak završio.

No — čini se da je nakon svih zavrzlama i odugovlačenja napokon sve spremno. Barry Keoghan, čovjek koji je trebao igrati naslovnog posljednjeg muškarca, zamijenjen je Benom Schnetzerom (WarcraftPride) ranije ove godine, a THR javlja i da su Lashana Lynch i Imogen Poots napustili projekt, a njihove uloge, agentice 355 i Yorickove sestre Hero Brown, preuzele su Ashley Romans i Olivia Thirlby. Glumačku postavu upotpunjavaju Diane Lane, Amber Tamblyn, Marin Ireland, Diana Bang, Elliot Fletcher i Juliana Canfield. Eliza Taylor odabrana je za showrunnericu serije nakon što su projekt napustili Michael Green i Aida Croal. Louise Friedberg (Borgen) režirat će prve dvije epizode, a žene će biti u redateljskom stolcu za cijelu prvu sezonu. FX se pohvalio i kako je produkcija zaposlila žene na gotovo svim vodećim pozicijama, uključujući redateljicu fotografije, dizajnericu kostima, produkcijsku dizajnericu, šeficu montaže…

Pilot će biti nanovo snimljen, a serija se preselila s linearnog FX-ovog televizijskog kanala na FX on Hulu — koji je ranije ove godine bio dom Garlandove miniserije, Devs.

Y: The Last Man je priča o Yoricku, posljednjem muškarcu na svijetu nakon što neobjašnjiva kuga ubije sve muškarce na planeti. Y je sjajna priča koja se bavi budućnosti čovječanstva, fantastičnim ženskim likovima i jednim malenim majmunom. Produkcija je također javila kako će majmunčić Ampersand biti potpuno CGI.

Na “Y: The Last Man” radila su i dva domaća autora i Gorana, Goran Parlov i Goran Sudžuka. Rođen u Zagrebu 1969., Sudžuka je crtao trinaest brojeva Yorickovih avantura, a u svojoj bogatoj karijeri radio je i na brojnim poznatim stranim stripovima kao što su “Hellblazer”, “Wolverine”, “Wonder Woman”, “Daredevil”, “Thor” i “Deadpool”. 2001. dobio je i nagradu Russ Manning za najobećavajućeg novog autora. Goran Parlov je stripove počeo crtati u devedesetima, a crtao je i na tri broja “Y: The Last Man”. Crtež za “Y” radili su Pia Guerra i Paul Chadwick, a naslovnice J. G. Jones, Aron Wiesenfeld, Massimo Carnevale.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861