FX-ov Y: The Last Man zaposlio novog glavnog glumca, Barry Keoghan napustio projekt – serijala.com
Trenutno čitaš
FX-ov Y: The Last Man zaposlio novog glavnog glumca, Barry Keoghan napustio projekt

FX-ov Y: The Last Man zaposlio novog glavnog glumca, Barry Keoghan napustio projekt

Ako ste dočekali penziju prije nego je Y: The Last Man uspio stići na male ekrane — sasvim je razumljivo. Samo ova FX-ova adaptacija prošla je nekoliko golemih zapreka kroz sad već skoro četiri godine.

Knight Edge je još u studenom prošle godine javio da je FX odabrao datume za snimanje u kanadskom Torontu, a činilo se da bi produkcija trebala trajati od ožujka do kraja srpnja ove godine. Podsjetimo — pilot za Y je snimljen i spremljen još pred kraj 2018., a serija je u siječnju 2019. najavljena za 2020.

No — čini se da je nakon svih zavrzlama i odugovlačenja Barry Keoghan, čovjek koji je trebao igrati naslovnog posljednjeg muškarca, rekao “zbogom” i stvorio novi niz problema. CBR je jučer prenio da je odabran novi glumac za Yoricka, a to je nitko drugi nego Ben Schnetzer (Warcraft, Pride). O potencijalnim drugim promjenama i zamjenama još ništa ne znamo, ali čini se da bi se lopta napokon trebala zakotrljati. I pilot će biti nanovo nasnimljen.

Ben Schnetzer — novi Yorick Brown

Podsjetimo u kratkim crtama — u studenom 2016. FX je odabrao Michaela Greena za showrunnera serije koja je tad postojala samo na papiru, a već dugi niz godina provlači se kroz pretprodukcijski pakao.

Deadline je pretprošle godine najavio kako je kabelska mreža na kojoj su se emitirali LegionThe AmericansFargoAtlanta i brojne druge uspješnice konačno, nakon više od tri godine, naručila pilot za Y: The Last Man. Aida Mashaka Croal (Jessica Jones, Turn) dobila je posao showrunnerice zajedno s već navedenim Greenom, a Melina Matsoukas (Insecure, Master of None) režirala je pilot epizodu. Croal i Green su otišli zbog kreativnih nesuglasica, a u ljeto prošle godine posao na seriji dobila je Eliza Clark.

Y: The Last Man je priča o Yoricku, posljednjem muškarcu na svijetu nakon što neobjašnjiva kuga ubije sve muškarce na planeti. Y je sjajna priča koja se bavi budućnosti čovječanstva, fantastičnim ženskim likovima i jednim malenim majmunom.

Na “Y: The Last Man” radila su i dva domaća autora i Gorana, Goran Parlov i Goran Sudžuka. Rođen u Zagrebu 1969., Sudžuka je crtao trinaest brojeva Yorickovih avantura, a u svojoj bogatoj karijeri radio je i na brojnim poznatim stranim stripovima kao što su “Hellblazer”, “Wolverine”, “Wonder Woman”, “Daredevil”, “Thor” i “Deadpool”. 2001. dobio je i nagradu Russ Manning za najobećavajućeg novog autora. Goran Parlov je stripove počeo crtati u devedesetima, a crtao je i na tri broja “Y: The Last Man”. Crtež za “Y” radili su Pia Guerra i Paul Chadwick, a naslovnice J. G. Jones, Aron Wiesenfeld, Massimo Carnevale.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861