Obnove: Rogue, VICE i Portlandia – serijala.com
Trenutno čitaš
Obnove: Rogue, VICE i Portlandia

Obnove: Rogue, VICE i Portlandia

Protekli tjedan donio je obnove nekih možda manje razvikanih televizijskih programa. To su prva vlastita originalna serija DirecTV-a, Rouge, HBO-ov putopisni magazin VICE te nagrađivana i hvaljena, ali ne naročito razvikana hipster-parodija Portlandia.

Rogue, prva vlastita originalna serija DirecTV-a, dobiva drugu sezonu. DirecTV bio je Netflix prije Netflixa, satelitski pružatelj usluga na kojeg su se vezale česte glasine o preuzimanju hvaljenih-no-slabo-gledanih-i-otkazanih serija. Friday Night Lights i Damages dobili su pet sezona svaki zahvaljujući DirecTV-u koji je preuzeo odbačene serije NBC-a i FX-a, no svejedno se time nisu dovoljno omilili kritičarima koji su uglavnom loše pisali o njihovom prvom serijskom pokušaju. Svejedno, policijska drama Rogue obnovljena je za drugu sezonu nakon 10-epizodne prve.

HBO, pak, je obnovio svoj dokumentaristički news magazin VICE, koji je off-shot istoimenog (papirnatog) kulturno-političkog magazina koji je već ranije producirao vlastite dokumentarce emitirajući ih na svom YouTube kanalu. Obnova je stigla netom prije emitiranja posljednje, desete epizode prve sezone u kojoj je ekipa magazina posjetila Sjevernu Koreju, diktatorskog vođu Kima Jong Una i njihovu košarkašku momčad. Tamo su stigli u pratnji Dennisa Rodmana, bivšeg krila legendarne postave Chicago Bullsa, a danas atipičnog diplomata (sic).

Na kraju, IFC je obnovio svoju hvaljenu komediju koja je (nažalost) uglavnom gledana u kritičarsko-obiteljskim krugovima. Portlandia dobiva čak dvije seozne, četvrtu i petu, gotovo četiri i pol mjeseca nakon kraja treće. Bivši SNL-ovac Fred Armisten i bivša gitaristica/pjevačica Carrie Brownstein u Portlandiji parodiraju kulturu hipster-meke grada Portlanda, kao i pop-kulturu općenito, a serija je lani nagrađena Peabodyjem. Ako vam ta nagrada predstavlja nešto, dobre su šanse da će vam se i serija svidjeti.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861