Portlandia duhovito parodira spoilerofobe i ljude koji uvijek kasne sa gledanjem – serijala.com
Trenutno čitaš
Portlandia duhovito parodira spoilerofobe i ljude koji uvijek kasne sa gledanjem

Portlandia duhovito parodira spoilerofobe i ljude koji uvijek kasne sa gledanjem

Sigurno u svom društvu imate prijatelje koji uvijek kasne za aktualnim epizodama ili spoilerofobe koji ne žele čuti ni najmanju sitnicu iz iduće sezone. Ili oboje u jednom. Onda znate koliko je teško u društvu komentirati neku seriju dalje od epiteta u jednoj riječi. Nova sezona Portlandie krenula odličnim skečom koji parodira upravo ovakva društvenca.

Doduše, kako je predmet parodije spoilanje, onda znajte da ćete naletjeti na par aktualnih (jedva čujnih) iz Breaking Bada, Mad Mena, Homelanda i Dextera — ali i masnu spoilerčinu iz The Wirea. Ako još niste gledali najbolju seriju poslije Velikog praska (nastanka svemira, ne serije), možda je najbolje da preskočite video. Plus, klasični spoileri koji su već otišli u zastaru, tipa tko je Keyser Söze, koja je Dumbledoreova seksualna orjentacija ili tko je Skywalkerov otac.

Portlandia je prilično zgodna skeč komedija koja se mogla naći na našoj listi 30 najboljih serija godine, no vjerojatno biste nas u tom slučaju objesili za jaja (ili ženski ekvivalent, ima i autorica ovdje) jer je nije gledalo više od 10 ljudi. Serija je preklani dobila Peabody, odnosno Treme televijskih priznanja — potcijenjenu i nimalo razvikanu, ali cijenjenu nagradu. Autori i glavni glumci su Fred Armisen i Carrie Brownstein, koji ismijavaju pop kulturu i hipstersku meku Portland, uz pomoć čestih gostujućih poznatih lica.

Treća sezona počela je 14. prosinca, a prethodne dvije zajedno imaju 16 epizoda, što nije neki posao za catchupati.

6 komentara
  • Takodje, sjajan Portlandia spoof sa Battlestarom, kada se Fred i Carrie naloze na BG, pa padnu u krizu kad se zavrsi. I onda se navuku na Doctor Who. Super su mi tih 20 minuta, zabavna serija. Eto vas 10 i ja, ima nas 11 ljudi koliko gleda Portlandiu. :) Niko, ali NIKO koga znam to ne gleda i ne mogu ubediti ljude da gledaju. Pored Childrens hospitala, Portlandia je najbolja komedija sa male mreze.

    • FWIW, probaj pogledati i NTFS:SD:SUV::. Sort of spin-off Childrensa, but not quite. Ali svejedno su super. Isti parodijski indie štih sa puno odličnih glumaca i redovitim poznatim gostujućim.

      • E, da u planu mi je.. :) Znam da je bilo reklama za to u Childrensu, i da glumi Andre iz League.. Takodje odlicne serije, za koju malo ko zna (i ja sam preko vas saznao, moj naklon i skidam imaginarni sesir) :D

  • IMHO, nije to neki spoiler za The Wire, pogotovo za nekoga tko nije još gledao, jer ne zna ni o čemu se radi… a nekoliko epizoda prije tog događaja bilo je neizbježno da će se dogoditi… i samo se čekalo kada… i bila je odlična izvedba.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861