Tjedni top 5: Nezanimljiv tjedan uz spin-off Supernaturala i mnoštvo finala – serijala.com
Trenutno čitaš
Tjedni top 5: Nezanimljiv tjedan uz spin-off Supernaturala i mnoštvo finala

Tjedni top 5: Nezanimljiv tjedan uz spin-off Supernaturala i mnoštvo finala

Još je jedan ne pretjerano zanimljiv tjedan pred nama. Amerikanci ne nude ništa novo, jedino britanski ITV i američki USA spremaju nove serije. Velik broj finala bit će tipična pojava kroz idućih nekoliko tjedana, s obzirom da smo zakoračili u svibanj i završni period tradicionalne televizijske sezone. A budući da smo u ovako sporom tjednu, yours truly je odlučio u ovotjedni top 5 ubaciti i malo promocije docu-realitya koji se već emitiraju, a možda ste ih propustili.  

Supernatural: Bloodlines

Kao što je Arrow polovicom sezone predstavio lik Flasha Gordona kojeg ćemo od najesen vrlo vjerojatno gledati u vlastitoj seriji, tako i Supernatural ovaj utorak predstavlja novu grupu likova koje bi mogle biti zvijezde spin-offa Supernatural: Bloodlines. Supernaturalom se, iskreno, ne bavim još otkad je serija bila na WB-u (R.I.P.), pa nemam nikakva očekivanja od spin-offa niti želje da ga redovit pratim. Za razliku od Supernaturala, Bloodlines bi trebao imati puno veći ansambl i bit će baziran u Chicagu, gdje će se baviti obiteljima lovaca i čudovišta.

Resurrection

Pilot je čak bio gledljiv, imao je karakterističan vizualni identitet, a premisa je obećavala. No, Resurrection je pokupio tipičnu bakteriju high-concept serije i ispunjeni potencijal ostavio samo u našoj mašti. Svoju osmoepizodnu seriju završava u nedjelju. Gledanost je u početku (za današnje standarde) bila masovna, no otada je pobjegao dobar broj gledatelja. Međutim, iznimno loša situacija na ABC-u i njegova jedina svijetla točka u novoj ponudi ove sezone Resurrectionu gotovo garantira novu sezonu.

Prey i Playing House

Teško je bilo neku iole zanimljiviju premijeru koja kreće ovaj tjedan… Imamo tek dvije, Prey i Playing House. Na britanskom ITV-u kreće ova prva, Prey, a riječ je o troepizodnoj dramskoj seriji Prey. Premisa zvuči već otprije poznata – u središtu je radnje detektiv Marcus Farrow, obiteljski čovjek, koji se pronađe na brutalnom mjestu zločina gdje svi dokazi upućuju na njega kao krivca. Hoćete li pružiti Preyu šansu, prosudite sami, uz dvominutni trailer:

S druge strane, USA Network kreće s premijerom komedije Playing House, u kojoj glavne uloge imaju Lennon Parham i Jessica St. Clair, koje u ujedno i autorice serije. Dvije prijateljice iz stvarnog života glume prijateljice u fikcionalnom svijetu koje se useljavaju zajedno nakon što jednoj od njih propada brak. Jane Kaczmarek, mama iz Malcolma, je među glumačkom postavom.

https://www.youtube.com/watch?v=05i2JiBeVt0

Finala: The Following, Sirens, Portlandia, Vikings…

Finala svuda. The Following je pretprošle godine najavljivan kao uber-mračna serija s Kevinom Baconom kao najnovijim A-listerom koji se odlučio okrenuti televiziji. A završni produkt je bio… Hm. Ne želite znati što mislim o seriji. U drugoj sezoni serija se izgubila u moru daleko kvalitetnijih serija u ponudi, a i gledanost to reflektira. S druge strane, očekivanja nisu bila velika pred premijeru prvog originalnog sitcoma mreže USA, Sirens. Unatoč imenu poput Denisa Learya (Rescue Me) iza kamere, nismo znali što nas čeka, no Sirens se tijekom svoje prve sezone pokazao kao zabavan i solidan sitcom. Vijest o budućnosti serije još se uvijek čeka.

A čeka se i presuda o Let’s Stay Together, sitcomu kabelske mreže BET, kojeg se nije moglo naći na popisu nedavno obnovljenih serija s te mreže. I Let’s Stay Together i The Game (već obnovljen) završavaju svoje tekuće sezone u utorak. U četvrtak se emitira i deseta, posljednja epizoda četvrte sezone nama vrlo drage Portlandie, u petak završavaju solidni Vikinzi te na posljetku, finala emitiraju i kanadska dramska serija Remedy te britanski Law & Order.

http://www.youtube.com/watch?v=AQYcrtxk19g

Vice, Years of Living Dangerously

Moja je malenkost tek ove godine otkrila vrhunski HBO-ov dokumentarni serijal VICE, trenutno u drugoj sezoni, kojeg producira Bill Maher i pod voditeljskom je palicom novinara Shanea Smitha. Show je lansiran u želji da se prikaže stvarno stanje u svijetu u razdoblju kada se novinarstvo svodi na senzacionalizam i fokusira na ono što dovodi gledatelje pred ekrane. Cijela prva sezona dostupna je na YouTubeu (jednu od epizoda imate ispod teksta), a show pokriva teme iz svih kutaka svijeta – od Irana i Afganistana, preko Sjeverne Koreje, sve do vlastitog dvorišta u SAD-u pa čak do Grenlanda.

Također, prije dva tjedna je na Showtimeu krenuo dokumentarni serijal Years of Living Dangerously, koji se fokusira na globalno zatopljenje i posljedice klimatskih promjena u svijetu. Show ima velika imena i iza i ispred kamere – producenti su James Cameron, Jerry Weintraub i Arnold Schwarzenegger, a svaka epizoda prati nekolicinu poznatih holivudskih faca koje iz raznih dijelova svijeta gledateljima donose jedinstvenu reportažu o katastrofalnom stanju našeg planeta. Don Cheadle, Ian Somerhalder, Jessica Alba i Michael C. Hall samo su neki od njih. Ova dva showa možda vas neće zabaviti na isti način kao i nova epizoda Game of Thronesa, no u svakom slučaju otvaraju gledatelju oči o problemima današnjice za koje vjerojatno nikada nije ni čuo.

8 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861