Microsoft napada Netflix serijama za Xbox – Halo prvi na listi – serijala.com
Trenutno čitaš
Microsoft napada Netflix serijama za Xbox – Halo prvi na listi

Microsoft napada Netflix serijama za Xbox – Halo prvi na listi

Microsoft je danas najavio projekt Xbox Originals te niz televizijskih programa kojima kreće u nadmetanje sa Netflixom, Huluom, Amazonom i ostalom internetskom streaming ekipom koja je već počela sa produkcijom vlastitog televizijskog sadržaja za svoje platforme. Hvale se producentskim imenima poput Stevena Spielberga — jer njegovi zadnji tv-projekti su zbilja hvale vrijedni — te Ridleyja Scotta, a centralni projekt je SF serija Halo, snimljena prema istoimenom serijalu igara, ujedno najuspješnijoj i ključnoj Microsoftovoj Xbox igri.

Postoji sto i jedan način kako Spielbergova Halo serija može propasti ili u najmanju ruku biti smeće — sjetite se samo filmova prema igrama kao što su Far Cry, Max Payne, Hitman ili nedavni Need For Speed. No, ako ćemo biti pošteni, Halo neće biti toliko “Spielbergova”, već samo nastaje kroz njegov produkcijski studio Amblin. Uz seriju, Microsoft će producirati i “digital feature” u suradnji sa Ridleyjem Scottom — odnosno, opet, njegovom producentskom kućom.

Kraj Halo serije, Microsoft je najavio još niz drugih originalnih, scripted i non-scripted, programa koji će biti dostupni pod etiketom Xbox Originals, s početkom u lipnju ove godine, a do njih ćete legalno moći ako posjedujete Xbox One, Xbox 360 ili neki drugi Microsoftov uređaj. Zasad je Microsoft najavio pet projekata za ovu i iduću godinu, od čega su dvije igrane serije — već spomenuti Halo i također SF-olika drama Humans, adaptacija švedske serije Real Humans (Äkta människor).

Microsoft koproducira Humans u suradnji sa britanskim Channelom 4 za premijeru tokom iduće godine, a radi se o osmo-epizodnoj seriji iza koje stoji autori BBC-jeve špijunske serije Spooks. Svatko tko ikada spominje originalnu švedsku seriju, uglavnom se u opisu dotiče kultnog Blade Runnera, zbog sličnosti u radnji. Serija je smještena u alternativnu stvarnost gdje su humanoidni androidi normalna pojava u obiteljima, te skreće u distopijskim smjerovima u klasičnom filmsko / AI-jevskom obratu kada umjetna inteligencija traži osamostaljenje od ljudskih stvoritelja.

Pročitaj još

No, sudeći prema ovoj vijesti — naša televizijska stvarnost kreće se prema budućnosti u kojoj ćete morati posjedovati sedam set-top-boxeva ako želite normalno, legalno i pošteno gledati željeni sadržaj. To je za nas distopija…

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861