Lucy Liu je Watson u CBS-ovom sakaćenju Sherlocka Holmesa – serijala.com
Trenutno čitaš
Lucy Liu je Watson u CBS-ovom sakaćenju Sherlocka Holmesa

Lucy Liu je Watson u CBS-ovom sakaćenju Sherlocka Holmesa

Jedan od svima omiljenih televizijskih sportova je pljuvanje po Amerima kad se usude taknuti bilo što britansko, jer svi znamo da je britanska televizija po svetosti i nepogrešivosti u rangu Biblije i Kurana. Pripremite se za maraton. CBS je popunio glavne uloge za svoju “modernu verziju” priče o Sherlocku Holmesu; naslovnog detektiva glumit će Jonny Lee Miller (Trainspotting, Hackers, Dexter), a Watsona — pardon Watsonicu — Lucy Liu.

Na stranu sad je li ovo super-progresivno ili potpuna hereza, koncept serije podjednako je… “Drugačiji.” U nastojanju da se izbije sve britansko iz predloška, radnja će biti smještena u New York, Sherlock Holmes će biti bivši narkić, sada policijski savjetnik, dok će Joan Watson biti bivša kirurginja koja je izgubila medicinsku licencu, a se sada brine da Sherlock ostane čist. Naslov potencijalne serije je Elementary, kao referenca populariziranog citata “Elementary, my dear Watson” koji Sir Artun Conan Doyle zapravo nikad nije ni napisao u svojim romanima.

Naravno, pilot je tek jedan u nizu potencijalnih novih serija i tek treba dobiti zeleno svjetlo i eventualnu narudžbu prve sezone. Scenarij piše Rob Doherty, koji je prethodno radio na televizijskim remek djelima kao što su Star Trek: Voyager, Medium i ovogodišnji Ringer. Da stavimo generator u grob Arthura Conana Doylea mogli bismo napajati manji grad koliko se ovaj vrti u grobu.

20 komentara
 • Napokon da opet vidimo Lucy Liu, predivna je i nije loša ni glumica, jedino ona je valjdala u onom smeću od kašmir mafije.

 • ajmeeeeeeeeee, ovo ce bit takvo smece, jaoooooooo sta sve ameri rade kad nemaju ideja
  trebali bi ste napisat nesto o onome britanskom Sherlocku, serija je odlicna

 • Oćemo kladionicu koliko će trebati da se prasnu?

  CBS smeće procedural pa je 99.9% sigurno da će trajati 10 sezona. Sada samo treba ustvrditi koliko će epizoda okolišati i biti slijepi jedno prema drugom

 • “Da stavimo generator u grob Arthura Conana Doylea mogli bismo napajati manji grad koliko se ovaj vrti u grobu” – fenomenalno! :D

 • Majko mila. Joan Watson…kako progresivno, wow! U 4 sezoni ce se konacno poljubiti, a u 6 sezoni ce spavati zajedno, da bi se u 7 vec posvadjali. Series finale 2021, njihovo vencanje. Elementary, my dear Serijala. A posle lepo spinoff, Sheila Holmes, o cerki detektivu :)

  Glupost je neunistiva. Pogotovo na CBSu.

 • Čitao recenziju na RSS feedu pa imao potrebu da komentiram. Prebacim se na html verziju recenzije kada vidjeh da je moja misao već napisana. No ipak ću copy/pasteati:
  Lucy Liu: ne znam je li ima neko biće na TV-u/filmskom platnu koje me toliko iritira kao ova glupač..pardon, dama. Ogroman minus za seriju.
  I naravno pohvale za fantastičnu usporedbu kod: “Da stavimo generator u grob Arthura Conana Doylea mogli bismo napajati manji grad koliko se ovaj vrti u grobu.”.
  Applause.

 • Nema ekipa rešpekta, izdrkavaju se po dobrim stvarima i naprave od njih takvo sranje da je to za popizdit… I onda će bedasti Ameri biti uvjereni da je njihova verzija PRAVA verzija i onda će izbiti tučnjava na Tkalčićevoj kada izjave moji rođaci iz Atlante pred mojim društvom neš u stilu da su američke Mućke (ili neka druga prerada) bolje…

 • “jer svi znamo da je britanska televizija po svetosti i nepogrešivosti u rangu Biblije i Kurana”

  Sta ste mislili sa ovim,molim odgovor

 • Meni je zanimljivo kako su Ameri riješili problem možebitnog nerazumijevanja Britanaca tj. nesnalaženja sa njihovim naglascima i izrazima, pogotovo Škotima.. Umjesto da uvedu podnapise (iliti po jugoslavenski titlove) oni su cijelu seriju preradili sa američkim glumcima, na američkim lokacijama-ono ima se, može se (a nije sada da su Britanci na Kamčatki i da žive od lova na tuljane i Kineze pa su im vrijednosti, stil života, navike itd. radikalno drugačiji). Dajte zamislite Baywatch na hrvatski način ili The Boss sa Milanom Bandićem u glavnoj ulozi XD

  • Sherlock je već “uvezen” u SAD, emitira ga BBC America. Britanske serije se također emitiraju preko Bare, recimo Downton Abbey je dosta popularan.
   Ali velike mreže (CBS, u ovom slučaju) ne vole tuđi sloppy seconds i rade isključivo vlastite serije.

   Ovo sa Bandicem je dosta solidna usporedba, doduse :)) Mozda prije doktor Ivo, jer Bandić ima tu neku blažu crtu, gotivo karikaturalnu. S Grammerom nema zajebancije u Bossu.

   • Istina, istina Amerikanci su što se toga tiče picajzle….
    Ali istina je da mayor Kane dere kožu s leđa bez da trepne, meni je serija predobra.. Minus dromfulja koja očito ima probleme s leđima pa uživa da ju se pribije uza zid u svakoj epizodi….

 • Kakve veze ima mijenjanje priče da bi se zaradilo više para (možda) s progresivnošću?? Čista pohlepa i apsolutno ništa više — Zašto onda Holmes u seriji nije recimo iz Malezije, a Watson je njegov vjerni pas koji je pod stare dane razvio dar govora …. i to bi valjda bilo progresivno …

  Potpune gluposti … kao i kad su (neki) tražili da Bond bude crnac

  Ako se držiš priče onda su to ti likovi o kojima govoriš, ako se ne držiš oni to više nisu — Isti slučaj sa “svjetlucavim” vampirima i sličnim sranjima

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861