HBO obnovio Veep za treću, Sundance Rectify za drugu sezonu – serijala.com
Trenutno čitaš
HBO obnovio Veep za treću, Sundance Rectify za drugu sezonu

HBO obnovio Veep za treću, Sundance Rectify za drugu sezonu

Veep

“Sue, je li predsjednik zvao?”, pitala bi potpredsjednica Selina Meyer u prvoj sezoni HBO-ove komedije Veep. Nije, predsjednik nikada nije zvao, ali zato HBO jest. HBO i Sundance Channel obnovili su svoje proljetne serije za nove iteracije. Veep, politička satira sa Juliom Louis-Dreyfus dobiva treću sezonu nakon samo tri emitirane epizode u drugoj sezoni. Također, nakon istog broja emitiranih epizoda u prvoj sezoni, Sundance Channel obnovio je svoju prvu dramsku seriju Rectify. Obje serije dobivaju narudžbu od 10 epizoda — za Veep je to broj identičan ovosezonskoj narudžbi, dok je Sundance svojoj drami u debitanskoj sezoni dao konzervativniju narudžbu od šest epizoda.

Sudeći prema prvim trima epizodama ove sezone, Veep se vratio još bolji nego je to bio protekle sezone, kada smo ga pohvalno recenzirali i na kraju uvrstili među 30 najboljih serija godine. Humor i dijalozi autora Amanda Iannucija i ove sezone su podjednako duhoviti i britki sa novim arsenalom kreativnih vulgarnih uvreda, po čemu su Iannuccijeve serije već ranije bile prepoznatljive.

Sundance Channel ove je godine krenuo sa vlastitim originalnim programom, a Rectify slijedi početkom proljeća emitiranu mini-seriju Top of the Lake. Iako još uvijek nismo uspjeli pogledati obje (mini-)serije, prilično su dobro prihvaćene od strane kritičara, pa će nam doći na red kroz ljetni catchup. Obje se uklapaju u indie-štih koji bi očekivali od kanala koji dijeli DNA sa istoimenim festivalom nezavisnog filma. Rectify je njihova prva “prava” serija, a baš kao i Top of the Lake, bavi se kriminalističkom tematikom istrage ubojstva, samo na mnogo studiozniji i atmosferično “sporiji” način nego što ste navikli od tipičnih krim-trilera. Kažu, nešto kao ono što je The Killing trebao biti, prije nego je nakon tri-četiri epizode na vidjelo izašla potpuna nesposobnost stvaranja smislenog sezonskog arca bez niza rupa i slijepih ulica u priči.

3 komentara
  • Veep je uistinu odlicna serija. Glavna glumica je nevjerojatno smijesna. Drago mi je da je bila nagrađena Emmy-em.

  • Rectify iz dosade krenuh da gledam za vikend i progutah svih 6 epizoda za 2 dana. Fantasticno odradjena serija. Ogromne preporuke.

    Veep je standardno fenomenalan :D

  • Sjajna serija…pratim na našem Hbo-u i jedva čekam svaku novu epizodu…drago mi je da je barem netko uspio razbiti “prokletstvo” Seinfielda…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861