Hannibal je otkazan — ali nemojmo paničariti (za sada) – serijala.com
Trenutno čitaš
Hannibal je otkazan — ali nemojmo paničariti (za sada)

Hannibal je otkazan — ali nemojmo paničariti (za sada)

Od prve epizode do posljednje emitirane, treće epizode treće sezone, Hannibal je bio vrlo slabo gledana serija. Današnja vijest da je NBC otkazao — odnosno, odlučio da neće naručiti novu sezonu Hannibala nije toliko iznenađujuća, koliko je iznenađujuće da smo dobili čak tri sezone. Da, NBC će emitirati sezonu do kraja kako je bilo planirano i nakon toga će to biti to — ali može li serija naći novi dom negdje drugdje?

NBC je Hannibala “iznajmljivao” jeftino, a produkcijski studio gurao ga je na međunarodnom tržištu, i to je bio razlog zašto smo dobili ove tri sezone, umjesto samo jedne. Upravo to je razlog optimizmu i vjerojatno nas sada čekaju nagađanja tko će seriju preuzeti za četvrtu sezonu. Nitko, možda, no ovog puta su šanse bolje nego u većini takvih slučajeva. Gledanost je zapravo bila užasna, a posljednja epizoda je imala rating 0,5, koji bi autoru serije čak i na CW-u garantirao ozbiljni razgovor sa šefovima mreže.

Nakon tri sezone, produkcijskom studiju je u interesu izgurati još pokoju sezonu, a šanse za to su puno veće nego što ih je imao primjerice Constantine, sa tek jednom snimljenom sezonom (i puno manjim brojem pristaša i zagovaratelja). Vidjet ćemo hoće li to biti Hannibalova posljednja večera, iako bismo čak stavili neku lovu na negativan odgovor.

Bryan Fuller je već našao novi televizijski angažman, iako ga American Gods ne mora nužno sprečavati u nastavku rada na Hannibalu. Zasad, uživajmo u ostatku sezone vjerojatno vizualno najupečatljivije, najlijepše snimljene serije na televiziji.

11 komentara
 • Baš me šokiralo, nisam ni u snu očekivao ovo nakon samo tri epizode. Meni nema smisla obnoviti seriju dva puta unatoč jako slaboj gledanosti i sada ju otkazati nakon samo tri epizode, čija je gledanost bila još lošija poglavito zbog NBA finala. Za nadat je se da će ju netko pokupiti, iako imam osjećaj da neće.

  • Kruži priča da je jedan od glavnih razloga otkazivanja problem oko autorskih prava na lik Clarice Starling koja se trebala pojaviti u 4. sezoni. Valjda je NBC-u bilo preskupo platiti prava za seriju s tako malo publike?

   • To nisam vidio, ali nema smisla.

    NBC nije taj koji treba kupiti pravo na koristenje likova, nego studio. Ma imat ce Candence Sterlong, kao u PES-u nelicencirane klubove :)
    Stvar je jednostavna – da: gledanost je uzasna, a NBC dobiva samo lovu od reklama, ali ne i DVD-ova, streaminga itd.

   • Fuller je eksplicitno rekao da je za 4. sezonu već imao nešto u planu nevezano za jaganjce, a za petu bi ili dodatno pregovarao oko prava ili zamjenio Clarice sličnim likom. Tako da nema tu nekih teorija zavjere ili skrivenih motiva – serija je relativno skupa za tako mizernu gledanost i to je to.

 • Glavno da je Fuller spasio svoje dupe… Sigurno se prica o otkazivanju vrtila vec neko vrijeme pa je Fuller pobjegao na Starz na neki drugi projekt da ne bi dobio otkaz :P

 • Možda je ovo otkazivanje od strane NBC-a najbolje što se moglo dogoditi seriji. Nekako nisam zabrinuta jer ipak Hannibal ima solidnu bazu fanova, još ako dodamo međunarodnu uspješnost serije, ne sumnjam da bi mogla završti na nekoj kabelskoj mreži ili VOD servisu. Osim toga, barem neće biti ograničeni blesavim puritanskim pravilima.

 • Prve dvije epizode su bile ocajne u odnosu na drugu sezonu, ne znam ni sam kako sam ih do kraja pogledao…

 • treća sezona tj tri epizode nisu ni sjena prve pa ni druge sezone (za sada).
  što se mene tiče,može komotno završiti.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861