Hannibal debitira u travnju, smješten u nezgodan termin – serijala.com
Trenutno čitaš
Hannibal debitira u travnju, smješten u nezgodan termin

Hannibal debitira u travnju, smješten u nezgodan termin

Konačno smo doznali datum premijere NBC-jevog davno najavljenog Hannibala. Bit će to 4. travnja i to u nezahvalnom terminu četvrtkom u 22 sata. Radi se o prequelu (“prednastavku”, ako ćemo biti puristi) ili točnije, “suvremenom pogledu” na likove iz romana Thomasa Harrisa, “Red Dragon”. Autor adaptacije je Bryan Fuller, najpoznatiji po uvrnutim, ali simpatičnim serijama koje se također bave morbidnim temama, Dead Like Me i Pushing Daisies.

Radnjom prethodi kultnoj ekranizaciji Kad jaganjci utihnu, a danski glumac Mads Mikkelsen (Casino Royale) naslijedit će legendarnog Anthonyja Hopkinsa u naslovnoj ulozi brilijantnog kanibalističkog psihijatra. Ostatak postave čini niz poznati(ji)h imena — Hugh Dancy glumi Willa Grahama, FBI-jevog agenta koji surađuje s Dr. Lecterom; Laurence Fishburne je FBI-jev agent Jack Crawford; Caroline Dhavernas FBI-jeva konzultantica; a Gillian Anderson ima gostujuću ulogu Lecterove psihijatrice.

NBC je seriju smjestio u nesretni termin četvrtkom, iza bloka humorističnih serija, u kojem još od kraja Hitne službe nijedna serija nije preživjela prvu sezonu. Southland je otkazan da se napravi mjesto za late night show Jayja Lena, koji pak je brzo propao, a potom se zaredao niz brzo otkazanih drama: Prime Suspect, The Firm, Awake te prošlog tjedna ekspresno otkazani Do No Harm. Teoretski, ne postoje “ukleti termini” (ali postoje loši), a NBC ima dovoljno vremena da promovira seriju koristeći popularni The Voice koji se vraća u ožujku.

Seriju producira Sony — baš kao i The Firm — koji će je na međunarodnom tržištu distribuirati putem kanala AXN. Za očekivati je da se relativno brzo pojavi i na našem regionalnom AXN-u. Vanjska produkcija, ako ništa drugo, osigurava da će Hannibal na ovaj ili onaj način odraditi minimalno 13 naručenih epizoda, bez obzira na gledanost.

Hannibal_Key-Art_table_940x529_FULL11

3 komentara
  • Odlično. Kad je NBC i dramska serija u pitanju možemo imati razloga za optimizam. Kvaliteta, top gledanost i dugovječnost serije je zagarantirana :D

  • Thomas Harris je bio vrlo uspješan sa masakriranjem svog najpoznatijeg lika, a NBC će očito dokrajčiti posao.

  • Evo i trailer: http://www.youtube.com/watch?v=V9G4nvqZldM

    Iskreno, uistinu mi nije jasno što itko može naći zanimljivoga u ovoj premisi… prequeli su u 99% slučajeva sami po sebi besmisleni (priča kojoj znamo kraj nas teško može iznenaditi), a ovo prežvakavanje već viđenoga samo zato što je Hopkins jednom davno tu jednu ulogu odigrao jako dobro… što bi englezi rekli, scraping the bottom of the barrel. Zašto raditi nešto inventivno i originalno kad možeš ić na zihericu i reciklirati marketabilni IP, pa onda bar na pilotu nabit cijenu reklamama i vratiti uloženo. Bljak.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861