Girls i Veep uskoro na domaćem HBO-u, dolaze i The Borgias te Newsroom – serijala.com
Trenutno čitaš
Girls i Veep uskoro na domaćem HBO-u, dolaze i The Borgias te Newsroom

Girls i Veep uskoro na domaćem HBO-u, dolaze i The Borgias te Newsroom

Regionalni HBO, iliti HBO Adria, najavio je da će Girls (Djevojke) i Veep (Potpredsjednica), dvije njihove nove originalne komedije, imati regionalnu premijeru vrlo brzo nakon američke premijere. No, nestrpljivi će ih moći pogledati na njihovoj On Demand usluzi već dan nakon premijere. Newsroom (Uredništvo), nova ljetna drama Aarona Sorkina, na program dolazi odmah, dan nakon američke premijere.

Girls, humoristična drama vrlo mlade i svestrane glumice-producentice-scenaristice-redateljice Lene Dunham je svoju premijeru imala ove nedjelje (15. travnja), na domaći HBO dolazi 27. travnja, a pogledati je već možete od danas na On Demandu. Serija je pokupila praktički univerzalne pohvale kritičara koji su unazad tjedan dana pisali gotovo isključivo hvalospjeve na njen račun.

Veep bi trebala biti nešto više tipična komedija, u kojoj glavnu ulogu ima Julia Louis-Dreyfus, poznata vam kao Elaine iz Seinfelda. Radi se o političkoj komediji s Dreyfusovom u ulozi potpredsjednice Sjedinjenih Američkih Država. Na On Demandu od 23. travnja, a 25. svibnja na regularnom programu.

Newsroom je nova drama uglednog televizijskog i filmskog scenarista, Aarona Sorkina, zaslužnog za Emmyjem nagrađivani The West Wing te filmove Malo dobrih ljudi i Društvena mreža, između ostalih. Na domaći HBO stiže samo dan nakon američke premijere, 25 lipnja.

The Borgias, doduše, nije HBO-ova originalna produkcija, ali druga sezona na domaći HBO stiže 1. lipnja. Druga sezona ove mafijaško-povijesne drame u  SAD-u, na Showtimeu, krenula je 8. travnja.

Službene opise i najave, preuzete iz perss izvješća, pročitajte u nastavku:

[spoiler]Home Box Office, vodeći filmski kanal u Hrvatskoj, ovo proljeće donosi Vam premijere serija iz originalne HBO produkcije „Djevojke“, „Potpredsjednica“ i „Uredništvo“ te novu sezonu serije „Obitelj Borgia II“. Uživajte u vrhunskoj ponudi filmskih hitova i holivudskih blockbustera svih žanrova, te hvaljenih serijala koje smo za Vas pripremili.

DJEVOJKE (Girls)

PREMIJERA NOVE SERIJE IZ ORIGINALNE HBO PRODUKCIJE

Vrijeme emitiranja: od 16. travnja, ekskluzivno na  HBO On Demandu, samo dan nakon američke premijere. Od 27. travnja, petkom u 20.35h  na HBO-u

Nakon što je prije dvije godine diplomirala, život 24-godišnje Hanne (Dunham) okrenut je naglavačke kada je roditelji obavijeste da je više ne mogu financijski podupirati. Živote njezinih prijateljica također čekaju velike promjene dok se svaka od njih suočava s vlastitim neočekivanim dilemama.

Lena Dunham napisala je i glumi u ovoj poluautobiografskoj seriji koja na duhovit način promatra razna poniženja i rijetke trijumfe skupine njujorških žena u ranim 20-ima.

Izvršni producenti prve sezone desetodijelnog serijala „Djevojke“, čiju premijeru možete pogledati 16. travnja, ekskluzivno na HBO On Demand-u, su Lena Dunham, Judd Apatow i Jenni Konner, a izvršni koproducenti Bruce Eric Kaplan i Ilene S. Landress.

Glumačku postavu serijala „Djevojke “, uz Lenu Dunham, čine Jemima Kirke (“Tiny Furniture”), Allison Williams (“American Dreams”), Zosia Mamet (“Momci s Madisona”) i Adam Driver (“Anđeli u Americi ”), a gostujuće zvijezde su Chris Abbott (“Martha Marcy May Marlene”) i Alex Karpovsky (“Tiny Furniture”).

POTPREDSJEDNICA (Veep)

PREMIJERA NOVE SERIJE IZ ORIGINALNE HBO PRODUKCIJE

Vrijeme emitiranja: od 23. travnja na  HBO On Demandu, samo dan nakon američke premijere. Od 25. svibnja, petkom u 20.05h  na HBO-u

Bivša senatorica Selina Meyer bila je zvijezda u usponu na američkoj političkoj sceni. Ona je karizmatični vođa bezgraničnog potencijala i mnogi su govorili da bi jednog dana mogla završiti u Bijeloj kući. Tada je postala potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država.

Julia Louis-Dreyfus (dobitnica Emmyja za uloge u popularnim serijama „Seinfeld“ i „Nove avanture stare Christine“) glumi bivšu senatoricu Selinu Meyer koja je prihvatila poziv da obavlja službu potpredsjednice Sjedinjenih Država. Posao nimalo nije opravdao njezina očekivanja, ali je potvrdio sva upozorenja.

Tvorac serije snimane improvizacijskim stilom je koscenarist filma “U banani”, Armando Iannuci, za kojeg je 2010. godine bio nominiran za Oscara. Premijeru prve sezone nove osmodjelne humoristične serije “Potpredsjednica” pogledajte u ponedjeljak, 23. travnja, ekskluzivno na HBO On Demandu-u.

“Potpredsjednica” prati Meyericu i njezino osoblje dok nastoje ostaviti trajan pečat i vrijednu ostavštinu, a da se pritom ne zapetljaju u svakodnevne političke igrice tipične za Washington.

Njezin unutarnji kružok čine: šefica osoblja Amy (Anna Chlumsky), dugogodišnji glasnogovornik za tisak Mike McClintock (Matt Walsh), desna ruka i tjelohranitelj Gary (Tony Hale) i tajnica Sue (Sue Bradshaw), koji se često sukobljavaju s Danom Eganom (Reid Scott), ambicioznim nametljivcem i samodopadnim Jonahom (Tim Simons), vezom s Bijelom kućom.

Redatelji serijala su Armando Iannucci, Chris Morris i Tristram Shapeero, a pisci Armando Iannucci, Simon Blackwell, Tony Roche, Sean Gray, William Smith, Roger Drew i Ian Martin.

OBITELJ BORGIA II (The Borgias)

NOVA SEZONA SERIJE O NAJOZLOGLAŠENIJOJ DINASTIJI NA SVIJETU

Vrijeme emitiranja: od 01. lipnja, petkom u 21.00h na HBO-u

Obitelj Borgia predstavlja kompleksan, neuljepšan portret jedne od najintrigantnijih obitelji u povijesti. Dobitnik Oscara Jeremy Irons glumi lik Rodriga Borgie, prepredenog i manipulativnog patrijarha obitelji Borgia koji se uzdiže do najviših krugova moći u renesansnoj Italiji i postaje papa Aleksandar VI. Kako bi učvrstio svoju moć, Aleksandar regrutira članove svoje obitelji koji polažu zakletvu kako će se osvetiti moćnim plemićkim kućama čiji članovi su mu se usudili suprotstaviti. Aleksandrov pravi problem su njegova djeca, koja odrastaju i prkose njegovom autoritetu. Lucrezia stvara neobičan savez između Vanonozze i Julie te zajedno s njima kuje plan protiv vatikanske korupcije. Rivalstvo između braće Cesarea i Juana uskoro će se pretvoriti u mržnju, jer njihov otac nepokolebljivo favorizira Juana. U drugom dijelu Rima, Aleksandrov stari neprijatelj Della Rovere tajno ulazi u grad i kuje zavjeru kako bi ga ubio.

Uloge: Jeremy Irons, Joanne Whalley, François Arnaud, David Oakes, Holliday Grainger

UREDNIŠTVO (Newsroom)

PREMIJERA NOVE SERIJE IZ ORIGINALNE HBO PRODUKCIJE!

Vrijeme emitiranja: od 25. lipnja, ponedjeljkom u 20.05h na HBO-u

Nova dramska serija iz originalne HBO produkcije koju potpisuje Aron Sorokin, prati voditelja vijesti na kabelskoj televiziji (Jeff Daniels), njegovu novu izvršnu producenticu (Emily Mortimer), zaposlene u redakciji i njihovog šefa. Oni zajedno odlučuju krenuti na patriotsku i pomalo donkihotovsku misiju – trude se raditi kvalitetan informativni program usprkos brojnim korporativnim i komercijalnim preprekama kao i svojim osobnim previranjima.

Uloge: Jeff Daniels, Emily Mortimer, Alison Pill, John Gallagher, Olivia Munn[/spoiler]

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861