Entourage (Svita) na HRT-u – serijala.com
Trenutno čitaš
Entourage (Svita) na HRT-u

Entourage (Svita) na HRT-u

HRT je otkupio HBO-ovu humorističnu dramu Entourage, koju je domaći HBO emitirao pod prijevodom Svita, iako HRT neće koristiti lokalizirani naziv. Emitirat će se svakim danom od ponedjeljka do petka prije ponoći na prvom programu HRT-a. Prva sezona ima osam epizoda, a nije nam poznato koliko je sezona otkupljeno.

Serija ovog ljeta završava nakon osam sezona emitiranja, evo kratke najave serije iz našeg ljetnog vodiča:

Gledatelji će se ovog ljeta oprostiti s još jednom veteranskom serijom, HBO-ovim Entourageom. Iako već godinama nije relevantna kao što je bila na početku svog emitiranja, ova serija, koja pruža (koliko-toliko) realističnu sliku Hollywooda, 24. srpnja će ući u posljednju sezonu od osam epizoda. Tako će Jeremy Piven, a.k.a. Ari Gold, posljednji put psovati sve živo i neživo svom (sada bivšem) asistentu Lloydu, Johnny Drama će nastaviti živjeti u iluziji da je velika holivudska faca, a Vincent Chase će nastaviti svoju holivudsku karijeru kao šarmantni a-lister (doduše bez ikakvih očitih glumačkih sposobnosti). Iako repetitivna te na trenutke i zamorna serija, s obzirom da se radi o zadnjoj sezoni, vrijedi ponovno baciti oko na Entourage. “For ol’ times’ sake”, kako bi se reklo.

HRT-ova najava sa mnogo komplimenata seriji u nastavku:

Entourage je polusatna humoristična serija HBO-a čiji je izvršni producent Mark Wahlberg (koji gostuje u prvoj epizodi), a bavi se svakodnevnim životom zgodnog mladog glumca Vincenta (Vincea) Chasea i njegove trojice prijatelja – Erica, Drame i Turtlea – u današnjem Hollywoodu. Serija se oslanja na iskustva ljudi iz filmske industrije, pa i Wahlbergovo, kako bi prikazala razuzdani život zvijezda, koji udara u glavu, kao i koliko je teško ostvariti istinski odnos i umjetničku ispunjenost u brzom svijetu šoubiznisa.

Entourage je sniman na nizu lokacija u Los Angelesu i priča priču o četiri dugogodišnja prijatelja iz newyorškog Queensa koji dijele uspone i padove brzog hollywoodskog života. Ovdje su rizici veći, a novac i iskušenja nadmašuju sva njihova očekivanja. Fiktivna priča odvija se u stvarnom svijetu losangeleskih filmskih studija, noćnih klubova i vila, a kroz život četvorice prijatelja, koji zajedno žive, jedu i zabavljaju se u hollywoodskoj vili plaćenoj novcem od Vinceovih filmova, prolaze mnogobrojni glumci i zvijezde.

Entourage je prva produkcijska suradnja HBO-a i Marka Wahlberga, jedne od hollywoodskih zvijezda koje postižu najveći uspjeh na kino-blagajnama. Otkako se, nakon uspješne karijere modela i repera Markyja Marka početkom 1990-ih, bacio u glumačke vode, Wahlberg glumi u brojnim filmskim hitovima – Renesansni čovjek, Dnevnik košarkaša, Strah, Kralj pornića, Tri kralja, Oluja svih oluja, Planet majmuna i Dobar posao u Italiji. Wahlberg, čiji zvjezdani status ima više dodirnih točaka s fiktivnim Vinceom Chaseom, jedan je od izvršnih producenata Entouragea, a gostuje i u seriji.

Stalna glumačka postava uključuje neke od najdarovitijih hollywoodskih mladih glumaca. Adrian Grenier (The Adventures of Sebastian Cole, Hart’s War, Cecil je poludio) je privlačan mladi glumac Vince Chase čija karijera upravo doživljava uzlet. Dok s lakoćom tone sve dublje u slavu, Vince se okreće prijateljima iz rodnoga grada kako bi s njim uživali i držali ga na zemlji. Kevin Connolly (Antwone Fisher, John Q, Devious Beings) glumi nekadašnjeg rukovoditelja restorana brze hrane Erica koji uči hollywoodska pravila pokušavajući pomoći Vinceu da donese prave poslovne odluke. Kevin Dillon (The Doors, Platoon, True Crime) je Vinceov polubrat Drama čija je skromna glumačka postignuća zasjenio Vinceov munjeviti uspjeh. Jerry Ferrara (Jednom nogom u grobu, Leap of Faith) glumi Turtlea, servilnu dobričinu uvijek u potrazi za zabavom. A Jeremy Piven (Old School, Chasing Liberty, Mrak film) glumi Arija Golda, Vinceova agresivnog, moćnog agenta koji se često sukobljava s Ericom oko odluka.

Stalne gostujuće zvijezde su Debi Mazar (The Tuxedo) kao Vinceova promotorica Shauna, Samaire Armstrong (O.C.) kao Arijeva pomoćnica Emily i Monica Keen (Undeclared) kao Ericova bivša djevojka Kirsten. Uz Wahlberga u seriji gostuju i druge hollywoodske zvijezde – Jessica Alba, Luke Wilson, voditelj talk-showa Jimmy Kimmel, Sara Silverman.
Pilot epizodu režirao je David Frankel (HBO-ove serije Združena braća i Seks i grad), a scenaristi su autor serije Doug Ellin (Kissing a Fool) i Steve Tompkins (Simpsonovi). Uz Wahlberga, izvršni producenti su Doug Ellin, Stephen Levinson i Larry Charles (Seinfeld).

Serija je dosad osvojila 6 Emmyja (među ostalim 2007. i 2008. Jeremy Piven u kategoriji najbolji sporedni glumac u humorističnoj seriji) i još 20 nominacija, Zlatni globus (također Jeremy Piven) i još 12 nominacija, BAFTA-u 2007. u kategoriji najboljeg inozemnog programa te još niz nagrada i nominacija strukovnih udruga.

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861